Lupte grele în Estul Ucrainei. Tancurile ruseşti au trecut graniţa

Preşedintele rus Vladimir Putin (stânga) dă mâna cu omologul său ucrainean Petro Poroshenko, în Minsk, 26 august 2014.
Preşedintele rus Vladimir Putin (stânga) dă mâna cu omologul său ucrainean Petro Poroshenko, în Minsk, 26 august 2014. (Captură Foto)

Guvernul de la Kiev a acuzat vineri că armata rusă a intrat cu tancuri, echipamente de artilerie şi soldaţi în estul separatist al Ucrainei, unde se duc lupte grele în ultimele 24 de ore, relatează Mediafax.

"32 de tancuri, 16 obuziere şi 30 de camioane militare Kamaz, precum şi trupe au intrat în Ucraina din Rusia" şi se îndreptau spre oraşul Krasnîi Luci, din regiunea Lugansk, un bastion al separatiştilor proruşi, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

"Desfăşurarea de echipament militar şi mercenari ruşi către liniile din faţă ale frontului continuă", a mai precizat acesta, adăugând că un alt convoi care transporta trei staţii radio a trecut frontiera pe la un post de control aflat sub controlul separatiştilor.

Reprezentantul armatei ucrainene a precizat că, în ultimele 24 de ore, cinci soldaţi au fost ucişi şi alţi 16 au fost răniţi. Anterior, autorităţile au anunţat că 15 civili au fost răniţi de schijele obuzelor în luptele desfăşurate joi la Doneţk, în timp ce şapte paraşutişti ucraineni au fost răniţi după explozia unei mine la 30 de kilometri nord-vest de Lugansk.

Peste 4.000 de oameni au murit de când a izbucnit lupta în luna aprilie, când separatiştii pro-ruşi au preluat controlul în regiunile Doneţk şi Lugansk.

Conflictul din Ucraina s-a agravat după scrutinul organizat duminică de separatiştii proruşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe