Fiul lui Ion Raţiu: "Tatăl meu nu ar fi susţinut niciodată candidatura lui Victor Ponta"

Ion Raţiu în Parlament, înconjurat de minerii chemaţi de Ion Iliescu, 1990.
Ion Raţiu în Parlament, înconjurat de minerii chemaţi de Ion Iliescu, 1990. (Facebook)

"Tatăl meu nu ar fi susţinut niciodată candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţia României", a declarat Nicolae Raţiu, fiul liderului ţărănist, Ion Raţiu, revoltat de faptul că prezidenţiabilul PSD Victor Ponta se foloseşte în campania sa electorală de memoria tatălui său.

"Ion Raţiu a visat o România liberă, prosperă şi democratică, o Românie cu un respect adevărat pentru statul de drept, în timp ce Victor Ponta nu reprezintă "nimic mai mult decât moştenirea mentorilor săi, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, a afirmat Nicolae Raţiu, după ce premierul Ponta a postat pe pagina sa de Facebook un citat celebru al liderului ţărănist: "Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!"

Redăm mesajul integral al lui Nicolae Raţiu, preşedintele fundaţiei Raţiu, publicat de Hotnews:

"Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România, însă invocarea tatălui meu, Ion Raţiu de către domnul Ponta în campania sa politică mă forţează să protestez! Dacă ar fi să îi cred pe toţi cei care mi-a spus din 1990 încoace că au votat cu tatăl meu, Ion Raţiu - el cu siguranţă ar fi fost ales Preşedinte al României!

Am auzit această poveste înainte, cu toate acestea nu am văzut dovezi concrete că domnul Ponta chiar a început să înţeleagă adevăratul sens al expresiei pe care o citează:

'Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!' (1990, Ion Raţiu)

Faptul că, dispreţuitor, domnul Ponta i-a numit 'golani' pe cei care protestează împotriva proiectului minier de la Roşia Montană este un exemplu recent. Negarea aparentă a dreptului constituţional la vot al electoratului din diaspora este încă unul.

Ion Raţiu a visat o România liberă, prosperă şi democratică, o Românie cu un respect adevărat pentru statul de drept.O ţară unde există respect reciproc între români, de la şeful statului până la cetăţeanul obişnuit, nu o Românie semi-dictatorială, care priveşte înapoi către ideologii şi practici neo-comuniste discreditate.

Un singur lucru ar trebui să fie foarte clar, Ion Raţiu nu ar fi susţinut niciodată candidatura lui Victor Ponta la Preşedinţia României. Ion Raţiu a visat o România liberă, prosperă şi democratică, o Românie cu un respect adevărat pentru statul de drept.

O ţară unde există respect reciproc între români, de la şeful statului până la cetăţeanul obişnuit, nu o Românie semi-dictatorială, care priveşte înapoi către ideologii şi practici neo-comuniste discreditate.

Domnul Ponta nu reprezintă nimic mai mult decât moştenirea mentorilor săi, Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

Nicolae Raţiu
Preşedinte,
Raţiu Family Charitable Foundation"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne