Încă patru ani cu ei. Pleiada de primari "penali" realeşi în funcţie

Mai mulţi primari urmăriţi penal pentru fapte precum luare de mită, abuz în serviciu au fost realeşi duminică în funcţii de electorat.
Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.06.2016

Urmărit penal pentru luare de mită, candidatul independent Dorin Florea a câştigat în urma scrutinului de duminică al cincilea mandat ca primar al municipiului Târgu Mureş.

Actualul independet, fost PNL, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi este urmărit penal pentru luare de mită, fiind acuzat că a contribuit activ la emiterea a nouă hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului "Prelungirea Căii Sighişoarei în două direcţii", proiect în care era direct interesat omul de afaceri Mircea Musgociu, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu municipiul Târgu Mureş.

Florea nu este singurul primar urmărit penal reconfirmat în funcţie de români. Şi primăria Braşov a fost câştigată tot de un edil trimis în judecată.

Şi braşovenii şi-au ales un primar cu probleme, mai exact pe George Scripcaru, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Deşi a avut 14 candidaţi, niciunul nu a reuşit să-l surclaseze pe edilul urmărit penal care a obţinut, potrivit datelor parţiale prezentate de BEC, 52,5% din voturi.

Şi Deva va fi condusă de un primar cu probleme juridice. Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv în septembrie 2013 la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mai mult, primarul, cunoscut sub titulatura 4 x 4 a devenit celebru în întreaga ţară după ce, în octombrie 2014, a fost implicat într-un accident rutier.

O victorie remarcabilă a obţinut şi Cătălin Cherecheş, care a fost ales primar de Baia Mare de după gratii, fiind arestat preventiv după un flagrant de luare de mită. După aflarea rezultatelor de la exit-poll-uri, primarul fost UNPR, fost PSRO, fost PNŢCD, fost FDGR le-a mulţumit călduros celor ce l-au votat.

Bucureştiul nu face nici el excepţie, având în fruntea sectorului 3 un personaj controversat mai exact pe Robert Negoiţă, urmărit penal pentru evaziune fiscală şi readus recent în centrul atenţiei de Emilia Şercan, care-l acuză că şi-a plagiat fiecare silabă din doctorat.

Potrivit DNA, Negoiţă Robert Sorin a construit, în vederea vânzării, 3 ansambluri rezidenţiale formate din vile şi blocuri de locuinţe şi locuri de parcare, situate în Bucureşti, în oraşul Voluntari şi oraşul Popeşti Leordeni pe care le-a vândut fără să declare activitatea economică desfăşurată şi fără să achite obligaţiile fiscale ce-i reveneau.

La rândul lor, craiovenii şi-au reales-o pe Olguţa Vasilescu, protejată a lui Liviu Dragnea, şi ea urmărită penal. Om de bază în PSD, Olguţa este acuzată de luare de mită, spălare de bani, folosirea autorităţii sau a influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Mai amintim că primăriţa Craiovei este acuzată de cetăţeni că refuză organizarea unui referendum privind construirea unor obiective nucleare potenţial periculoase la Kozlodui, localitate aflată la câţiva zeci de kilometri de Craiova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor