Dragnea respinge iniţiativa de dezincriminare a conflictului de interese

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu susţine proiectul de lege privind dezincriminarea conflictului de interese, iniţiat de doi dintre colegii săi de partid, alături de un alt parlamentar de la UDMR.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Parlamentarii care şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare înainte de august 2013 ar putea scăpa de acuzaţia de conflict de interese, potrivit unui nou proiect de lege semnat de doi deputaţi PSD şi unul UDMR. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se delimitează de iniţiativă.

"Nu susţin iniţiative din astea singulare sau care sunt bucăţi dintr-o concepţie. La un moment dat, probabil după alegerile parlamentare, va trebui iniţiată o dezbatere serioasă pe subiectele care au tot fost discutate de tipul acesta.

O dezbatere care să fie gestionată de Ministerul de Justiţie sau de societatea civilă la care să participe oameni care se pricep, de specialitate, care nu sunt implicaţi sau care nu pot fi bănuiţi de subiectivism şi, la finalul dezbaterii, toată lumea să înţeleagă cum e mai bine, dacă trebuie modificat ceva sau nu, dar numai cu argumente", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Trei deputaţi - Florin Iordache, Daniel Florea (de la PSD) şi Marton Arpad (de la UDMR) - au depus în luna mai un proiect de lege potrivit căruia aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne