În perioada iunie - august, Rosselhoznadzor a depistat 15 loturi de produse "nesigure" din Moldova

În perioada iunie - august, Serviciul Federal de Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse - Rosselhoznadzor a depistat 15 loturi de produse "nesigure" din Moldova în volum total de peste 250 de tone.
Pentru a ne lua aportul de minerale trebuie să includem în regimul nostru alimentar legume şi fructe (Viktor Fischer / Photos.com)
Tatiana Chiriac
16.09.2013

În perioada iunie - august, Serviciul Federal de Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse - Rosselhoznadzor a depistat 15 loturi de produse "nesigure" din Moldova în volum total de peste 250 de tone. Marfa a fost returnată exportatorilor. Într-un comunicat emis de Rosselhoznadzor, citat de"Infotag", se menţionează că pe parcursul celor trei luni de vară, în timpul verificărilor de carantină fitosanitară la punctele de control, au fost depistate 29 de cazuri de încălcare a legislaţiei Uniunii Vamale şi a Federaţiei Ruse în domeniul carantinei fitosanitare pentru importul de produse vegetale din Moldova.

În două cazuri s-a stabilit că lipsesc actele de însoţire a mărfii, în cazul altor şase loturi - certificatele fitosanitare nu erau valabile sau întocmite cu încălcări grave. În cazul a două loturi, lipsea marcajul de rigoare de pe ambalaj.

În rezultatul expertizei fitosanitare de carantină, în cinci loturi de fructe în volum total de 96 de tone, s-au depistat dăunători de carantină.

De la începutul lunii septembrie, nu a trecut aproape nicio zi fără ca Rosselhoznadzor să nu rebuteze un lot de marfă din Moldova. Rusia este cel mai mare consumator de produse vegetale din Moldova.

Circa 300 de agenţi economici din Moldova au dreptul de a exporta fructe şi legume în Federaţia Rusă. De menţionat că, săptămâna trecută, Rospotrebnadzor a introdus embargo asupra produselor alcoolice din Moldova sub pretextul că acestea ar fi de proastă calitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor