"Rosselhoznadzor" nu a admis în FR un lot de fructe din RM din cauza lipsei marcajelor pe cutii

(Ryan Pierse/Getty Images)

Inspectorii "Rosselhoznadzor" nu au permis, miercuri, livrarea în Rusia a unui lot de produse vegetale din Moldova. În comunicatul Serviciului sanitar federal al Rusiei, se spune că "în ajun, la depozitul SRL "Art-Service Klinţî" a fost stocat, temporar, pentru verificare, un lot de 12 tone de mere şi prune, livrate din Republica Moldova în Sankt-Petersburg.

În timpul controlului fitosanitar, întreprins de către specialiştii "Rosselhoznadzor"-ului din regiunile Breansk şi Smolensk, s-a depistat că pe ambalaj (cutii) lipsesc marcajele. Din acest motiv marfa a fost returnată exportatorilor. Agenţia "INFOTAG" a comunicat, anterior, că în ultima vreme, sunt tot mai frecvente cazurile când "Rosselhoznadzor" returnează încărcăturile de fructe şi legume producătorilor moldoveni. De regulă, este invocat motivul că produsele conţin dăunători de carantină sau actele de însoţire a mărfii nu sunt corespunzătoare. În această săptămână, încălcările furnizorilor moldoveni au fost identificate în fiecare zi.

Mai mult de 70 de tone de mere şi prune au fost întoarse în Moldova, precizează InfoTag. Altă Agentie de Sanănătate rusă - "Rospotrebnadzor", a impus, de miercuri, interdicţia de import pentru băuturile alcoolice moldoveneşti, sub pretextul că acestea conţin substanţe periculoase.