Igor Dodon: Demiterea miniştrilor liberali un gest de dreptate istorică

După cum a anunţat recent Mihai Ghimpu, miniştrii liberali au depus cererile de demisie, acceptate “fără ezitare” de către Igor Dodon, care nu a ratat ocazia să-i eticheteze ca fiind trădători ai statalităţii R. Moldova.
Ştefan Sârbu
30.05.2017

alte articole

Igor Dodon (presedinte.md)
Ştefan Sârbu
30.05.2017

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon anunţă marţi că a semnat decretele de revocare din funcţie a vice-prim ministrului Gheorghe Brega şi a miniştrilor liberali de la Educaţie, Corina Fusu, de la Mediu, Valeriu Munteanu şi de la Transport, Iurie Chirinciuc menţionând în context că nu a ezitat să-i demită cât mai repede posibil deoarece aceşti miniştri, ca şi liderii lor politici, nu şi-au ascuns intenţiile unioniste şi de lichidare a statalităţii moldoveneşti. “Prin urmare, semnarea decretelor de demitere a acestora constituie nu doar un gest administrativ, ci şi unul de dreptate istorică şi politică pentru statul Republica Moldova”, a afirmat şeful statului.

“În istoria Republicii Moldova au fost diferiţi miniştri, unii mai buni, alţii mai incompetenţi, dar majoritatea au manifestat un anumit grad de devotament faţă de această ţară. Niciodată însă până acum nu s-a combinat într-o măsură atât de gravă incompetenţa cu dorinţa de lichidare a acestei ţări, ca în cazul miniştrilor liberali”, scrie şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Notabil este faptul că Igor Dodon a publicat pe pagina sa de socializare şi decretele privind revocarea din funcţie a oficialilor, internauţii comentând activ postarea, părerile lor fiind împărţite.

Un internaut a scris că “a semna asemenea decrete este un “bine” pentru Patrie.”, altul i-a sugerat lui Igor Dodon: “fiţi preşedintele poporului şi nu a unui partid politic!”, iar altcineva l-a criticat pe şeful statului că ar fi “incompetent, necalculat şi misogin”.

Amintim că la 26 mai, Mihai Ghimpu a declarat public că reţinerea edilului Capitalei şi a altor liberali i-ar fi determinat să părăsească coaliţia de guvernare, iar luni, miniştrii liberali au depus cererile de demise. Preşedintele PL a mai concluzionat că arestul lui Chirtoacă ar fi o comandă politică, dar a evitat cu desăvârşire să numească comanditarul, sugerând până la urmă că totul se întâmplă la ”comanda Moscovei” prin intermediul lui Igor Dodon şi pentru promovarea cu adevărat a unionismului, amintind în context şi de Anatol Şalaru care ar fi mulţmit de problemele pe care le au liberalii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor