Prietenii Unirii, mai mulţi ca niciodată - Şedinţă de lansare în Parlament

Şedinţă lansare prietenii Unirii
Şedinţă lansare prietenii Unirii (Acţiunea 2012)

Peste 100 de senatori şi deputaţi din partea tuturor partidelor politice din actualul Parlament au constituit grupul „Prietenii Unirii”, la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012. Luni, grupul a avut şedinţa de lansare, în cadrul căreia a fost stabilită agenda de lucru pentru următoarele trei luni.

Aducerea unei contribuţii substanţiale în accelerarea procesului de înfrăţiri între localităţile din România şi cele din Republica Moldova, dar şi a schimburilor culturale dintre populaţia din stânga Prutului şi cea din dreapta Prutului, prin intermediul programului „Cunoaşte-ţi Ţara”, soluţionarea punctuală a problemelor referitoare la procesul educaţional din România pentru tinerii din Republica Moldova, rezolvarea aspectelor care prezintă dificultăţi în procesul de redobândire a cetăţeniei române, precum şi stimularea cooperării interinstituţionale în ceea ce priveşte subiectul Republica Moldova sunt obiectivele asumate spre îndeplinire de grupul Prietenii Unirii, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

De asemenea, parlamentarii vor participa la marcarea corespunzătoare a Centenarului Marii Uniri, moment care trebuie să includă Basarabia, ca parte integrantă din statul român interbelic.

Grupul intraparlamentar „Prietenii Unirii”, care a sprijinit mişcarea unionistă de pe ambele maluri de Prut, a funcţionat şi în legislatura 2012 - 2016.