Hotel din Cortina d’Ampezzo denunţă China: „Suntem în genunchi din cauza omisiunilor voastre”

Raportarea cu întârziere a epidemiei la OMS a provocat „consecinţe dezastruoase” hotelului care era complet rezervat şi a trebuit să “închidă şi să concedieze întregul personal”.
Hotelul "De La Poste", din Cortina d’Ampezzo, Italia (captură web)
Mioara Stoica
21.04.2020

Hotelul italian De La Poste din Cortina d’Ampezzo a dat în judecată Ministerul Sănătăţii din Republica Populară Chineză la Tribunalul din oraşul Belluno (Italia) pentru daune, pentru că “nu a raportat prompt la OMS despre răspândirea virusului şi efectele sale letale grave în perioada noiembrie - decembrie 2019” şi “nu a luat măsurile de control necesare în aeroporturi la zborurile din China”, informează presa italiană.

Prin actul semnat de avocatul Marco Vignola din Bari, Srl-ul care administrează hotelul acuză faptul că Beijingul a lansat cu mare întârziere informaţiile cu privire la epidemie şi a generat daune mari turismului celebrei staţiuni de schi din regiunea Veneto. Hotelul De La Poste avea toate locurile rezervate, pentru finalele Cupei Mondiale de schi alpin, stabilite între 18 şi 22 martie 2020, dar au fost apoi anulate în timpul stării de urgenţă instaurate din cauza virusului Partidului Comunist Chinez (Covid-19).

Citaţia menţionează că pe 12 martie a fost dispusă “închiderea timpurie a hotelului şi a tuturor serviciilor aferente”, “în plin sezon de schi de iarnă”, cu “consecinţe dezastruoase, fiind demis întregul personal al hotelului şi anulate contractele de furnizare, lucru care s-a întâmplat la toate celelalte facilităţi de cazare din Ampezzo". Astfel, se solicită Curţii de la Belluno să verifice faptele grave ale ministerului chinez care “a împiedicat ca Statul italian să ia cu promptitudine toate măsurile de ordine publică şi de sănătate necesare, ceea ce cu siguranţă ar fi minimizat consecinţele negative care decurg din Covid-19“.

Dar poziţia hotelului De La Poste din Cortina d’Ampezzo, oraş aflat în sudul Alpilor Dolomiţi italieni, o staţiune populară, cunoscută mai ales pentru sporturile de iarnă, nu este singulară.

Redactorul şef al celei mai mari publicaţii din Germania, Bild, a lansat joi 16 aprilie un atac frontal la adresa liderului Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, acuzându-l de numeroase lucruri, inclusiv de eşec în administrarea focarului de virus Wuhan şi încălcări masive ale drepturilor omului comise de Partidul Comunist. Într-un articol din publicaţia Bild se cer nu mai puţin de 149 miliarde de euro daune pentru Germania, produse ca urmare a acţiunilor regimului comunist chinez.

La rândul său, un articol al Washington Post de săptămâna trecută întreba autorităţile chineze:

„Laboratoarele dvs. din Wuhan au cercetat coronavirusuri în lilieci, fără a avea cele mai înalte standarde de siguranţă. De ce laboratoarele dvs. toxice nu sunt la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici? Doriţi să le explicaţi văduvelor, fiicelor, fiilor, soţilor, părinţilor victimelor virusului din întreaga lume?"

Preşedintele Donald Trump a avertizat că Beijing-ul ar trebui să suporte consecinţele dacă ar fi „responsabil cu bună ştiinţă” pentru dezlănţuirea pandemiei cu coronavirus, mai ales dacă ar fi minţit în mod deschis cu privire la originea virusului, despre care tot mai mulţi analişti cred că provine din laboratorul Wuhan.

Potrivit agenţiilor de informaţii americane, virusul SARS, studiat în alte laboratoare biologice din China, a scăpat de mai multe ori în ultimii ani, generând mici focare locale, care au fost stinse de autorităţi, muşamalizând incidentele şi adevărata gravitate a problemelor.

Trump a declarat reporterilor: "Virusul putea fi oprit în China înainte de a începe să se răspândească şi nu s-a întâmplat acest lucru, iar întreaga lume suferă din acastă cauză. Dacă a fost o greşeală, atunci o greşeală este doar o greşeală. Dar dacă ar fi responsabili în cunoştinţă de cauză, atunci ar trebui să urmeze consecinţele".

Notă: Epoch Times foloseşte termenul „virusul Partidului Comunist Chinez” pentru a face referire la pandemia de COVID-19, deoarece modul în care PCC a ales să muşamalizeze şi să gestioneze informaţiile despre acest virus a permis răspândirea acestuia în toată China, iar mai apoi în toată lumea, conducând la o pandemie globală.

Surse: Corriere del Veneto; Il Sole 24 ore; La Repubblica

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor