Virusul Wuhan. Angela Merkel declară în Bundestag: 60-70% dintre germani ar putea fi infectaţi

Peste Parlamentul german s-a aşternut tăcerea la auzul afirmaţiei.
Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel (Odd Andersen/AFP/Getty Images)

Angela Merkel a declarat unui Bundestag consternat că se aşteaptă ca aproximativ 60-70 la sută dintre germani să fie infectaţi cu coronavirus. Procentul echivalează cu aproximativ 53 de milioane de oameni.

Potrivit publicaţiei Bild, la auzul afirmaţiei, parlamentarii germani au rămas consternaţi.

Bild a transmis comentariile cancelarului german, care au coincis cu rate de infecţie prognozate de virologul berlinez Christian Drosten, care a adăugat că o asemenea dimensiune a epidemiei ar putea fi atinsă în 2 sau mai mulţi ani.

Având în vedere faptul că virusul Wuhan are o rată a mortalităţii de aproximativ 1%, acest lucru ar putea echivala cu peste jumătate de milion de decese, deşi noi metode de combatere a virusului ar putea reduce acest număr.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că rata mortalităţii este de 3,4%, deşi acest lucru a fost contestat.

Germania, care a înregistrat până acum 1.565 de cazuri de coronavirus şi două decese, nu a impus încă tipul de măsuri de carantină observate în Italia, unde întreaga ţară a fost blocată.