Virusul Wuhan. Angela Merkel declară în Bundestag: 60-70% dintre germani ar putea fi infectaţi

Peste Parlamentul german s-a aşternut tăcerea la auzul afirmaţiei.
Cancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel (Odd Andersen/AFP/Getty Images)

Angela Merkel a declarat unui Bundestag consternat că se aşteaptă ca aproximativ 60-70 la sută dintre germani să fie infectaţi cu coronavirus. Procentul echivalează cu aproximativ 53 de milioane de oameni.

Potrivit publicaţiei Bild, la auzul afirmaţiei, parlamentarii germani au rămas consternaţi.

Bild a transmis comentariile cancelarului german, care au coincis cu rate de infecţie prognozate de virologul berlinez Christian Drosten, care a adăugat că o asemenea dimensiune a epidemiei ar putea fi atinsă în 2 sau mai mulţi ani.

Având în vedere faptul că virusul Wuhan are o rată a mortalităţii de aproximativ 1%, acest lucru ar putea echivala cu peste jumătate de milion de decese, deşi noi metode de combatere a virusului ar putea reduce acest număr.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că rata mortalităţii este de 3,4%, deşi acest lucru a fost contestat.

Germania, care a înregistrat până acum 1.565 de cazuri de coronavirus şi două decese, nu a impus încă tipul de măsuri de carantină observate în Italia, unde întreaga ţară a fost blocată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe