Hillary Clinton revine pe scenă. Trump acuzat de divulgare de secrete la întâlnirea cu Lavrov

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Bryan Thomas/Getty Images)

Războiul secret care are loc în spatele uşilor închise la Washington a intrat într-o nouă fază după demiterea directorului FBI James Comey de către Donald Trump. Mişcarea lui Trump a pus pe jar establishmentul american, Comey fiind un element cheie pentru muşamalizarea unora dintre cele mai sensibile anchete care implică elita americană - scandalul Hillary Clinton, cel în care este implicat fostul director de campanie al acesteia, John Podesta, scandalul sexual în care este implicat soţul secretarului principal al lui Clinton, Anthony Weiner şi multe altele.

Ca şi cum demiterea lui Comey nu ar fi fost suficientă pentru aruncarea în aer a relaţiei dintre Trump şi establishmentul american, preşedintele american este tot mai iritat de generalul H.R. McMaster, consilierul de securitate naţională, cel care ar fi ordonat bombardarea Siriei cu rachete Tomahawk şi care doreşte implicarea mai masivă a SUA în războiul din Afganistan.

Astfel că în mod firesc, distanţarea, din nou, a lui Trump de establishmentul american a primit un răspuns cuvenit din partea cremei americane, ieri.

Washington Post readuce pe prima pagină fixaţia legăturilor dintre Trump şi Rusia

După o întâlnire a preşedintelui Donald Trump cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorul Serghei Kisliak, la care a participat doar presa rusă, foşti oficiali americani din sectorul informaţiilor au emis teoria eventualei introduceri pe ascuns a unui echipament de supraveghere în Casa Albă de către membri ai delegaţiei ruse.

Luni, Imperiul a atacat din nou, frontal: ziarul Washington Post, cunoscut pentru relaţiile sale mult prea strânse cu lumea agenţiilor de informaţii americane, a citat o declaraţie a unui oficial american din domeniul spionajului, care ar fi afirmat că preşedintele Donald Trump a dat informaţii secrete ruşilor în timpul întâlnirii cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorul Serghei Kisliak în timpul întâlnirii ce a avut loc săptămâna trecută.

Informaţiile ar fi provenit de la o sursă importantă de informaţii legate de Statul Islamic, care nu ar fi dat Administraţiei permisiunea să transmită materialul Rusiei.

În timpul întâlnirii dintre Trump şi Lavrov, preşedintele american a fost acuzat că ar fi condus conversaţia în afara scriptului, oferind detalii despre un presupus plan al Statului Islamic care ar încerca să folosească laptopuri la bordul avioanelor.

Conform unor oficiali anonimi, informaţia ar periclita un parteneriat extrem de sensibil care ar fi permis SUA acces la organizarea internă a Statului Islamic.

Washington Post mai susţine că, după întâlnire, oficiali ai administraţiei au sunat la CIA şi NSA încercând să limiteze răul făcut de Trump în timpul întâlnirii.

Consilierul de Securitate Naţională gen. H.R. McMaster, care a fost prezent la discuţie, a negat afirmaţiile ziarului Washington Post, afirmând că nicio sursă sau metodă nu ar fi fost discutată în timpul întâlnirii ţinute cu uşile închise.

După victoria lui Trump în alegeri, ziarele mainstream, în special Washington Post şi New York Times au fost vârful de lance al campaniei duse de establishmentul neoliberal american împotriva noului preşedinte.

Hillary Clinton reapare pe scena politică: Saul Alinsky întors din mormânt

Tot luni, fostul candidat democrat la prezidenţialele din noiembrie, Hillary Clinton, a reapărut pe scena politicii americane cu o nouă organizaţie, "Onward Together" (Înainte Împreună, o variantă modificată a mottoului de campanie "Mai puternici Împreună") care va "sprijini activismul şi rezistenţa politică".

Ieşirea lui Clinton la rampă cu un ONG, cu alte cuvinte, în afara cadrului pe care l-ar putea oferi Partidul Democrat, pare să fie cauzată de popularitatea scăzută a partidului şi de faptul că în acest moment stânga americană nu are lideri suficient de credibili, încât neo-liberalii americani au trebuit să readucă pe scena un lider cu mari probleme de credibilitate precum fostul Secretar de Stat.

În ultimii ani, Hillary Clinton a fost ţinta unui număr impresionant de scandaluri de corupţie - cel al traficului de influenţă pe care îl organiza prin Fundaţia Clinton, al haosului patronat în Libia, al incidentului Benghazi, al vânzării Uranium One către Rusia, al divulgării de secrete pe linii de comunicaţie nesecretizate, cel al proiectului Skolkovo şi multe altele.

După înfrângerea la prezidenţialele din noiembrie, Clinton a evitat apariţiile publice.

Noua platformă politică propusă de Clinton este organizată după reţeta agitatorului comunist american Saul Alinsky, mentorul lui Hillary Clinton în tinereţe.

"Putem obţine multe dacă vom aborda luptele pe care le avem în faţă cu pasiunea şi determinarea pe care o simţim astăzi, aducând acea energie în 2017, 2018, 2020 şi mai departe".

Pe websitul noii organizaţii nu au lipsit aluziile la protestele împotriva preşedintelui Donald Trump, organizate la învestirea acestuia în ianuarie.

"În ultimele luni am văzut ce este posibil atunci când oamenii se adună pentru a rezista agresivităţii, urii, falsităţii şi diviziunilor şi sprijină o America mai dreaptă şi mai cinstită".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe