Hidrosind a încheiat un acord cu Ministerul Economiei, Hidroelectrica şi administratorul judiciar

Epoch Times România
23.06.2012

Sindicatul salariaţilor Hidroelectrica Hidrosind a încheiat un acord cu Ministerul Economiei, compania şi administratorul judiciar desemnat provizoriu în procedura insolvenţei pentru păstrarea activelor, a locurilor de muncă şi a drepturilor salariaţilor, a anunţat sâmbătă Hidrosind.

”Acordul, în 16 puncte, obligă la protejarea societăţii în sensul păstrării activelor sale şi a integrităţii actualei structuri, care conferă stabilitate şi siguranţă sistemului energetic naţional, a locurilor de muncă şi a drepturilor salariaţilor. Semnarea acestui acord nu ne exonerează de obligaţia morală de a monitoriza atent măsurile luate de administratorul judiciar (...). Îi dorim succes, dar suntem convinşi că salariaţii societăţii sunt cei care cunosc binele acesteia. Nu ne este clar dacă s-au cuantificat efectele deciziei cu privire la solicitarea insolvenţei Hidroelectrica, decizie care este una evident forţată şi care, cel puţin asupra noastră, generează responsabilităţi suplimentare”, se precizează în comunicat.

Tribunalul Bucureşti a admis pe 20 iunie cererea Hidroelectrica de intrare în insolvenţă, fiidn numit ca administrator judiciar firma Euro Insol, condusă de avocatul Remus Borza.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a declarat marţi că, prin cererea insolvenţei, se are în vedere doar o reorganizare a companiei şi nimic asociat cu falimentul sau cu vânzarea de active.

"Avem în vedere numai prevederile din legea 85/2006 referitoare la reorganizare. Nu avem în vedere nimic asociat cu falimentul, nu avem în vedere nimic asociat cu vânzarea de active, nu avem în vedere nimic asociat cu dimiuarea unor capacităţi de producţie şi nu avem în vedere nimic asociat cu speculaţii pe care am avut ocazia să le parcurg, că s-ar urmări naţionalizarea companiei, sau că s-ar urmări vânzarea companiei, sau că s-ar urmări în general orice altceva decât corectarea problemelor cu care această companie se confruntă, a căror existenţă este evidentă. Ce nu este evident acum este care sunt exact aceste probleme şi de aceea am cerut protecţia autorităţilor judiciare, implicarea unui administrator judiciar specializat în efectuarea procedurilor prevăzute de legea 85/2006 pe reorganizare, nu pe faliment, şi cu concursul creditorilor, al acţionarilor vom încerca să rezolvăm aceste probleme", a spus Remus Vulpescu.

El a declarat că, din punct de vedere al situaţiei financiare şi al rezultatelor obţinute, se poate vorbi de management dezastruos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor