Hidroelectrica va fi reorganizată fără vânzarea de active

Reorganizarea companiei Hidroelectrica, intrată miercuri în insolvenţă, se va face fără vânzare de active şi cu asigurarea stabilităţii locurilor de muncă, precum şi cu menţinerea în integralitate a drepturilor salariaţilor.
Sigla Hidroelectrica. (www.hidroelectrica.ro)
Liviu Şerbănescu
23.06.2012

Reorganizarea companiei Hidroelectrica, intrată miercuri în insolvenţă, se va face fără vânzare de active şi cu asigurarea stabilităţii locurilor de muncă, precum şi cu menţinerea în integralitate a drepturilor salariaţilor.

"Părţile semnatare se angajează că reorganizarea Hidroelectrica se va face din punct de vedere al mecanismelor economice, fără vânzarea de active, cu menţinerea în integralitate a drepturilor salariaţilor societăţii şi cu asigurarea stabilităţii locurilor de muncă, într-un climat normal de muncă în scopul redresării economice a societăţii", prevede un acord încheiat vineri de Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, filiala Hidrosind a Hidroelectrica, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Hidroelectrica şi administratorul judiciar.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis miercuri deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul Hidroelectrica, în urma cererii depuse de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica.

Intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica a fost cerută de administratorii companiei de stat din cauza scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a precizat marţi că intrarea în insolvenţă, după "un dezastru de management" şi seceta din 2011, nu vizează falimentul companiei, ci reorganizarea, care va dura 16-18 luni, şi nu va duce la vânzarea de active sau la închiderea de hidrocentrale.

Potrivit bilanţului companiei, profitul net a scăzut anul trecut de 45 de ori, de la 292,3 milioane lei, la 6,4 milioane lei, veniturile totale au coborât de la 3,41 miliarde lei la 3,18 miliarde lei, iar cheltuielile au urcat de la 3,02 la 3,14 miliarde lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor