Haosul din Drumul Taberei se prelungeşte cu un an

Veşti proaste pentru bucureştenii din Drumul Taberei: Premierul Ponta a informat miercuri că haosul din trafic cauzat de lucrările pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate se va prelungi cu (cel puţin) un an.
Garnitură de metrou (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.09.2013

Veşti proaste pentru bucureştenii din Drumul Taberei: Premierul Ponta a informat miercuri că haosul din trafic cauzat de lucrările pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate se va prelungi cu (cel puţin) un an.

Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate va fi pus în funcţiune în 2016, nu în 2015 cum era prevăzut, a anunţat premierul Ponta, adăugând că îi pare "groaznic de rău" pentru locuitorii din cartierul Drumul Taberei. Premierul i-a consolat pe locuitorii cartierului spunând că probleme de trafic la construcţia metroului apar în toate ţările.

Premierul a mai informat că la o îmbunătăţire a traficului rutier în cartierul Drumul Taberei, afectat de lucrările pentru noul tronson de metrou, de şantierul la metrou, putem spera abia din toamna anului viitor.

Vina pentru suferinţa bucureştenilor o poartă, evident, fostul guvern, guvernul Boc, care a gestionat situaţia prost:

"Proiectul a început foarte prost, nu a fost gândit foarte clar că finanţare şi ca timp. Fostul guvern a alocat 10 milioane euro, noi trebuie să alocăm restul până la 1,5 miliarde", a declarat Ponta, aflat în vizită lucru pe şantierul Magistralei 5 cu ocazia punerii în funcţiune a utilajelor de săpat pentru execuţia tunelelor de metrou Tunnel Boring Machine (TBM).

Tronsonul de metrou inspectat de Ponta va acoperi o lungime totală de aproximativ şase kilometri şi va avea zece staţii: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Noua magistrală a fost concepută în principal pentru deservirea celor 300.000 de cetăţeni din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei. Magistrala 5, de la Râul Doamnei şi de la staţia Valea Ialomiţei, până la Eroilor, ar fi trebuit să devină funcţională din 2015.

Pe 18 septembrie, ministrul transporturilor, Ramona Mănescu, aflată la Bruxelles a declarat că CE (Consiliul Europei) "îşi păstrează disponibilitatea de a finanţa construcţia Magistralei M5. Trebuie doar că guvernul să adreseze Consiliului o cerere oficială în acest sens pentru a intra în posesia banilor necesari.

Acelaşi lucru il declara în aprilie 2013 şi fostul ministru, Relu Fenechiu: ca CE s-a oferit să ne dea vreo 600-700 milioane de euro pentru Magistrala 5.

Premierul Ponta nu le-a explicat Bucureştenilor din Drumul Taberei de ce executivul pe care îl conduce nu a trimis la Consiliul Europei cererea de finantare din aprilie şi până în prezent. Premierul a anunţat doar ca finalizarea Magistralei 5 se mai amână cu un an, vinovant fiind guvernul Boc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor