"Guvernul din Umbră" al PNL. Cine e pe lista lui Raeţchi
alte articole
PNL trebuie să folosească următoarea perioadă pentru a structura un Guvern din Umbră care să asigure o opoziţie argumentată la guvernul Dragnea-Grindeanu, a declarat duminică, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi.
"Rezultatul de la alegerile parlamentare a demonstrat că discursul despre "restauraţia FSN" şi despre "baronul Dragnea" – deşi perfect întemeiat – nu mai este suficient singur. Cetăţenii le-au oferit încrederea celor din PSD în ciuda acestor riscuri, fiind dispuşi să accepte un program axat pe conceptul de Bună Guvernare chiar dacă el venea din partea unor condamnaţi penal cu probleme de credibilitate. Iată de ce nu mai putem rămâne doar la nivel retoric, este de datoria noastră să depunem şi un efort de ordin tehnic, prin care să deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea", a precizat Raeţchi.
În acest conetxt, deputatul consideră că un "guvern din umbră" al PNL funcţional chiar din luna februarie este absolut necesar.
"Avem nevoie de specialişti cu discursuri aplicate pe domenii care să sancţioneze derapajele guvernului Dragnea-Grindeanu şi care să urmărească în ce măsură programul de guvernare al PSD este aplicat şi care sunt efectele asupra României. PNL are la ora actuală numeroşi membri de partid competenţi şi integri care ar putea gestiona anumite domenii de specialitate", a afirmat Raeţchi.
Liberalul a ţinut să nominalizeze şi câţiva colegi de-ai săi care ar putea face pare din aşa-zisul "Guvern din Umbră": Ionuţ Stroe (externe), Florin Cîţu (finanţe), Pavel Popescu (sănătate), Raluca Turcan sau Radu Zlati (educaţie), Mugur Cozmanciuc (energie), Iulian Dumitrescu (economie), Ben-Oni Ardelean (afaceri europene), Mara Calista (tineret şi sport), Florin Roman (mediu), Adriana Săftoiu (muncă şi protecţie socială), Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu (justiţie).
"PNL are şansa de a dovedi că are specialişti redutabili în rândurile sale şi, mai ales, are datoria de a demonstra electoratului că este alternativa competentă şi integră la guvernul Dragnea-Grindeanu. În doar câteva zile de la preluarea guvernării, actualul Executiv a arătat că ne oferă motive reale de îngrijorare. Intenţia de a adopta o lege a amnistiei şi graţierii, incapacitatea de a pune în aplicare programul de guvernare asumat în campania electorală fără depăşirea rapidă a deficitului de 3%, ameninţările privind suspendarea preşedintelui Iohannis pentru ridicarea unor semne de întrebare justificate în legătură cu activitatea guvernului ne arata că activitatea guvernului Dragnea-Grindeanu trebuie atent monitorizată şi sancţionată", a mai punctat Raeţchi.