Ciucu: Demiterea rapidă a Consiliului de Administraţie al RATB - decizie de PR sau reglare de conturi

Demiterea rapidă a CA al RATB reprezintă fie o decizie de PR a primăriţei Capitalei Gabriela Firea, fie o reglare de conturi în PSD Bucureşti, este de părere consilierul liberal Ciprian Ciucu, care nu exclude însă posibilitatea ca ambele variante să fie valabile.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Primăriţa Gabriela Firea a convocat de pe azi pe mâine Consiliul General pentru a demite actualul Consiliu de Administraţie (CA) al RATB şi a-l înlocui cu un altul, a atras atenţia vineri seară, pe contul său de Facebook, consilierul PNL Ciprian Ciucu, adăugând că liberalii nu vor lua parte la şedinţa respectivă.

"Motivul... "pentru că nu a luat măsurile necesare pe vreme rea". Şi o supărare suplimentară este că Directorul general a plecat în concediu fără să o anunţe. E bine să înţelegeţi câteva chestiuni de context. CA al RATB care nu-mi este cu nimic simpatic, fiind compus în principal din oamenii lui Robert Negoiţă (PSD) şi ai vechiului UNPR, ai lui Oprea, poate are vină că nu a pregătit din timp măsuri pentru iarnă... Dar ca să-l demiţi, nu-i nici o urgenţă", a precizat Ciucu.

În opinia liberalului, să convoci Consiliul General de pe azi pe mâine (în 14 ore), pentru a demite acest Consiliu de Administraţie, poate avea la bază doar două motivaţii:

1. O mişcare de imagine, de PR, în forţă ca să arăţi că ALŢII sunt vinovaţii şi că vor plăti;

2. Ancorarea în contextul curent şi înlocuirea actualilor oameni din CA cu proprii săi oameni.

"Sau ambele de mai sus. Observ o schimbare la Firea şi nu e spre binele nostru, al bucureştenilor. E capabilă de mişcări rapide, politice, prin care să-şi atingă obiectivele personale. Şi încă o observaţie. Convoacă CGMB pentru demiterea CA al RATB deşi este nemulţumită că directorul general (cu care este în relaţii foarte bune) al RATB este în concediu. Dar nicio vorbă despre demiterea acestuia. Acestuia i-a dat prime de merit anul trecut", a subliniat Ciucu.

Pentru că va numi un alt CA, provizoriu, în mai puţin de 24 de ore, liberalul crede că este posibil ca mişcarea să fie planificată, trebuie să vină cu mai multe nume, cu înlocuitori.

"Şi ţineţi mine, RATB este foarte importantă, are bugetul mai mare decât al tot municipiului Braşov. În ceea ce ne priveşte, noi liberalii, am decis să nu ne prezentăm la şedinţa de mâine a CGMB. Nu vedem urgenţa, aşa cum explic mai sus. Sunt chestiunile lor, ei între ei se ceartă şi îşi reglează conturile. Dacă ar fi fost pe bune, ne-ar fi dat timp să propunem şi noi oameni competenţi. Dar pe aceştia trebuie să-i cauţi, să-i selectezi, să-i convingi, să-i prezinţi publicului, după aceea să-i votezi. În 14 ore... nu merci", a adăugat Ciucu.