Guvernul de la Chişinău îşi propune să crească exporturile de produse autohtone pe piaţa din Statele Unite ale Americii

Dorin Recean, întrevedere cu James White, reprezentantul comercial adjunct al SUA
Dorin Recean, întrevedere cu James White, reprezentantul comercial adjunct al SUA (gov.md)
Maria Maevschi
27.03.2023

Oportunităţile de intensificare a comerţului dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii au constituit subiect de discuţie între prim-ministrul Dorin Recean şi ambasadorul James White, reprezentantul comercial adjunct al SUA şi şeful delegaţiei americane, aflată la Chişinău pentru cea de-a şasea reuniune a Comitetului mixt moldo-american pentru cooperare comercial-economică (JCC), care se va desfăşura marţi, 28 martie.

În cadrul întrevederii desfăşurate la Guvern, a fost accentuată necesitatea consolidării economice, creşterea exporturilor de produse autohtone pe piaţa din Statele Unite. Un subiect aparte l-a constituit atragerea investitorilor americani în Republica Moldova. În acest sens, premierul Dorin Recean a subliniat priorităţile Executivului în domeniul dezvoltării economice a ţării, dar şi oportunităţile de lansare a afacerilor pe care le oferă Republica Moldova, inclusiv companiilor americane din regiune.

„Încurajăm investitorii străini să vină în Republica Moldova pentru că sunt multe posibilităţi, în diverse domenii, începând de la agricultură, industria creativă, cercetare şi inovare, până la industria medicală şi cea din segmentul IT. Cabinetul de miniştri depune eforturi conjugate pentru a crea platforme şi condiţii propice investitorilor, pentru a menţine stabilitatea în ţară, dar şi pentru a spori rezilienţa”, a punctat prim-ministrul Recean.

Ambasadorul James White a remarcat eforturile depuse de ţara noastră pentru dezvoltarea infrastructurii şi reformele iniţiate în domeniul economic. Oficialul a punctat deschiderea partenerilor americani pentru aprofundarea cooperării comercial-economice dintre SUA şi Republica Moldova.

Pe final, părţile şi-au arătat interesul reciproc pentru organizarea la Chişinău a unui Forum economic, cu participarea companiilor americane prezente în regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor