Grupul Rockefeller: România se confruntă cu corupţia. Trebuie să te zbaţi ca să faci lucrurile adecvat

.
. (Epoch Times România)

Arestările şi condamnările la nivel înalt trimit un semnal investitorilor, care trebuie să se zbată pentru a face lucrurile adecvat, a declarat sâmbătă Tim Norman, reprezentantul celebrului grup financiar american Rockefeller, pentru revista Capital. Omul de afaceri a afirmat că progresul este vizibil în România, chiar dacă fenomenul infracţiunilor la nivel înalt este comun în ţările balcanice.

"Încă mai sunt probleme în România, din punct de vedere al corupţiei. Nu poţi fi naiv faţă de această situaţie şi uneori trebuie să te zbaţi ca să faci lucrurile adecvat, dar cred că lucrurile se îmbunătăţesc încet, pe măsură ce Guvernul însuşi încearcă să cureţe unele probleme din trecut şi vedem arestări şi condamnări la nivel înalt, care trimit un semnal clar comunităţii de afaceri. Această situaţie nu este specifică României, ci întregii regiuni balcanice. Să nu uităm că sunt ţări care stau mult mai rău decât România la acest capitol", a declarat directorul executiv al Europa Emerging Europe.

Investitorul a subliniat faptul că situaţia nu se întâlneşte numai în România, ci în toată zona balcanică, România poziţionându-se destul de bine în comparaţie cu alte ţări. Fondul de investiţii pe care îl reprezintă a preferat să îşi plaseze banii în România şi Bulgaria, ieşind din Ucraina din cauza instabilităţii mediului politic.

Această situaţie nu este specifică României, ci întregii regiuni balcanice

Europa Capital, care administrează fondul de investiţii Europa Emerging Europe, a renunţat vara trecută la un depozit pe care îl avea în Kiev, acesta fiind singurul plasament pe piaţa ucraineană. Depozitul a fost cumpărat, fiind deja închiriat, iar după expirarea contractului chiriaşului s-au hotărât să-l vândă, iniţiativă care s-a dovedit a fi foarte inspirată, întrucât a izbucnit criza în Ucraina.

„Majoritatea investitorilor occidentali, care încă mai sunt în Ucraina, se găsesc într-o situaţie foarte proastă, pentru că nu mai au cui să vândă. Noi am vândut depozitul unui lanţ local de supermarketuri şi am fost conştienţi, încă de la început, că se va întâmpla asta, deoarece nu sunt investitori instituţionali pe piaţă şi nu erau nici înainte de problemele recente", a mai precizat Norman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie