Monica Macovei dă în judecată trustul Intact şi cere CNA să sancţioneze Antena 3

Monica Macovei, moţiunea ” Reformiştii ”, candidatură la preşedinţia PDL
Monica Macovei, moţiunea ” Reformiştii ”, candidatură la preşedinţia PDL (Epoch Times România)

Fostul Ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a anunţat joi că va da în judecată trustul Intact şi va cere CNA să sancţioneze Antena 3 pentru campania de denigrare la adresa ei.

„Voi da în judecată trustul Intact pentru minciunile turnate de slujbaşii turnătorului Voiculescu şi voi cere CNA să sancţioneze postul de televiziune şi dezinformare Antena 3”, a informat europarlamentarul PDL, într-un comunicat de presă, ca reacţie la calomniile lansate la adresa ei de Trustului Intact şi de Dan Voiculescu, personal

Monica Macovei, acuzată de media lui Voiculescu că ar fi anchetat oameni la Mineriadă, explică în comunicatul său de presă că, în anii 1990, "în timp ce Voiculescu îşi apăra banii din Cipru unde era sediul firmei Crescent, oficină a Securităţii, bani furaţi de la români", ea lupta pentru libertate şi democraţie în România.

"Am cerut, ca procuror, eliberarea victimelor Mineriadei din 1990", declara Monica Macovei, reamintind că, de-a lungul timpului, acest fapt a fost demonstrat cu documente şi probat de depoziţiile martorilor:

"Angajaţii turnătorului şi gradatului Voiculescu susţin că aş fi anchetat oameni la Mineriada din 1990, când în realitate am făcut exact opusul. În 1990 şi în anii următori am acţionat pentru adevăr şi democraţie în România, iar acest lucru este dovedit de documentele publicate şi pe blogul personal, pe 18 iunie 2014. Documentele au mai fost prezentate şi dezbătute în presa anilor ’90, iar asta arată clar că cei care acum scriu minciuni o fac cu intenţie, pentru că o minimă documentare le-ar fi arătat care este adevărul. Documentele şi martorii de atunci arată clar că n-am anchetat pe nimeni din cei reţinuţi în iunie 1990, dimpotrivă, am refuzat, am cerut să fie eliberaţi şi am cerut ca cei care i-au reţinut şi arestat să fie anchetaţi", susţine Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL mai reaminteşte că, după mineriadă, a decis prin soluţii de scoatere de sub urmărire penală că manifestanţii arestaţi în timpul mineriadei din iunie 1990 erau nevinovaţi:

"Am analizat, din proprie iniţiativă, legalitatea măsurilor de arestare preventivă în dosarele Mineriadei 13-15 iunie 1990 la care am avut acces. Concluzia mea a fost că pentru 59 de persoane măsura arestării preventive a fost nelegală şi că aceste arestări erau imputabile procurorilor respectivi, iar alte zeci de persoane au fost reţinute ilegal între 3 şi 8 zile. Sunt sigură că au fost mai mult de 59 de persoane reţinute sau arestate ilegal, atât am putut eu să dovedesc atunci." scrie Macovei.

Fostul Ministru al Justiţiei mai reaminteşte că a trimis la Procuratura Generală – Direcţia I, informări despre arestările ilegale, cerând să se ia măsuri, însă "nu s-a întâmplat nimic cu autorii arestărilor ilegale şi a lipsirii ilegale de libertate."

"Asta am făcut eu în iunie 1990 şi în anii următori, spre deosebire de cei care scriu sau spun minciuni, în slujba unui informator şi gradat al poliţiei politice comuniste" rezumă Macovei situaţia, reamintind că Dan Voiculescu, colaborator al fostei securităţi care şi-a turnat chiar propria verişoară nu a explicat niciodată cum şi-a făcut averea la începutul anilor 90:

"Turnătorul Voiculescu rămâne un cancer pentru România şi istoria ei post-comunistă, un obstacol major pentru democratizarea ţării, iar Voiculescu nu a explicat niciodată cum a făcut bani la începutul anilor ’90. Voiculescu este o cangrenă cu rădăcini în epoca comunistă, un turnător al propriei familii, o pată neagră pe istoria României" opinează Macovei, care îi mai cere lui Voiculescu, fost director general al Crescent, firmă înfiinţată în 1982 de fosta securitate să explice de unde provin banii din care şi-a construit imperiul media:

"Îi cer lui Voiculescu să declare public dacă are informaţii despre împrejurările în care a decedat Marin Ceauşescu şi responsabilul financiar care se ocupa de Crescent. În acelaşi timp, Voiculescu trebuie să explice public de unde a avut în anii ‘90 banii necesari pentru înfiinţarea unui imperiu media care este astăzi folosit ca armă împotriva adevărului şi justiţiei. Cred cu tărie că a venit timpul ca Voiculescu să returneze ce a luat de la poporul român, fie că este vorba de bani furaţi sau escrocherii cu terenuri. Pacea în România şi bazele solide de reconstrucţie se fac pe adevăr, nu pe minciună. Nu există libertate fără adevăr", concluzionează Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne