Grâul modern este toxic, iradiat şi modificat genetic

Lan de grau
Lan de grau (KAREN BLEIER / AFP / Getty Images)

Aproximativ 700 de milioane de tone de grâu sunt cultivate anual în lume însă ceea ce se cultivă astăzi este un grâu modificat genetic, toxic şi iradiat care nu mai seamănă deloc cu grâul hrănitor şi sănătos din antichitate.

”Grâul modern poate fi considerat cu siguranţă rădăcina tuturor relelor în lumea nutriţiei deoarece cauzează atât de multe probleme, documentate la multe dintre populaţiile lumii”, a declarat doctorul specialist în nutriţie, Marcia Alvarez.

Pe lângă faptul că grâul pe care îl primim este o specie nesănătoasă, în timpul procesului de extracţie se îndepărtează din grâu părţile cele mai hrănitoare şi pline de nutrienţi. Dacă coaja şi germenii grâului nu ar fi îndepărtaţi, făina albă ar putea să conţină o cantitate mai mare de vitamina B1, B2, B3, E, acid folic, calciu, fosfor, zinc, cupru, fier şi fibre. Ceea ce rămâne din grâu este atât de sărăcit în substanţe nutritive încât corpul nici măcar nu-l mai recunoaşte ca mâncare.

Noile specii de grâu au fost modificate genetic pentru a produce recolte mai mari în condiţii proaste de mediu şi pe terenuri dificile pentru speciile normale. Din cauza acestor modificări, consumul de produse din grâu poate afecta funcţiile hormonale ale corpului ducând apoi la o serie de probleme precum obezitatea sau diabetul la care se adaugă şi efectele neurotoxice produse de gluten. Cea mai bună soluţie pentru bolnavi ar fi îndepărtarea completă a grâului din dietă.

”În practica mea din ultimii douăzeci de ani, am documentat că la fiecare 10 persoane cu probleme digestive, obezitate, diabet, artrită şi chiar probleme de inimă, opt din zece persoane aveau o problemă cu grâul. Odată ce am îndepărtat grâul din dieta lor, majoritatea simptomelor lor au dispărut într-o perioadă de trei până la cinci luni”, a adăugat Alvarez.

De asemenea, fertilizatorii, erbicidele, fungicidele şi alte substanţe cu care sunt stropite recoltele au devenit mai potente în ultima perioadă. Din cauza acestor toxine, cantitatea de Aglutinina din germenul de grâu creşte şi, cum aceasta este cunoscută ca substanţă toxică (pro-inflamatorie, imunotoxică, cardiotoxică... şi neurotoxică), cresc riscurile pentru sănătate.

”Este în interesul tuturor să reducă consumul de grâu; eu cred că eliminarea completă a acestuia este spre binele tuturor”, a declarat doctorul cardiolog, William Davis, specialist în studiul bolilor provocate de consumul de grâu.

Ca înlocuitor pentru grâu se pot folosi produsele din orz, mei, ovăz, orez, secară, sorg, hrişcă şi orez sălbatic de preferat cu bobul întreg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură