Gheorghe Hagi, primele gânduri după fuziunea dintre FC Viitorul şi Farul

"Mulţumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, de a rămâne o singură echipă, un singur brand, o singură iubire. Am crescut la Farul, aceasta este echipa care m-a format şi acest brand trebuie să-l ducem înainte." - Gheorghe Hagi, antrenor Farul Constanţa.
Gheorghe Hagi.
Gheorghe Hagi. (Getty Images)

Gheorghe Hagi, a preluat funcţia de antrenor al echipei de fotbal Farul Constanţa după fuziunea dintre FC Viitorul şi gruparea din Liga a II-a, Farul.

"Mulţumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, de a rămâne o singură echipă, un singur brand, o singură iubire. Am crescut la Farul, aceasta este echipa care m-a format şi acest brand trebuie să-l ducem înainte. Următorul meu gând este de a fi responsabil. Până acum era mai simplu, dar de acum înainte reprezentăm un oraş, un judeţ, Dobrogea toată... şi fiecare om, fiecare suporter de aici trebuie să se simtă mândru de această echipă. Suntem obligaţi să practicăm un fotbal foarte bun. O să încercăm să devenim cei mai buni. Trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem o echipă mare care să joace un fotbal foarte bun, adică mai întâi să atace şi după aceea să se apere. Mie îmi place să câştig. Sunt sigur că nu va fi simplu, dar împreună putem deveni cei mai buni. Mă oblig să ridic standardul de performanţă la nivelul cel mai mare. Ştiu că împreună putem să o facem. Singur nu ai cum. Cred în grup şi în spiritul de echipă. De aceea cred că împreună putem fi cei mai buni. Revenirea la antrenorat e simplă, pentru că îmi era dor. Am suferit destul. De abia aştept să antrenez", a declarat fostul număr 10 al naţionalei.

"Noi de acum trebuie să ne organizăm foarte bine, mă refer la departamente. Performanţele administrative şi tehnice trebuie să le ridicăm la un nivel foarte mare. Fiecare trebuie să îşi facă meseria pe departamentul pe care-l conduce. Trebuie să producem un buget foarte bun, acesta trebuie să fie de un nivel bun care să reprezinte Constanţa şi Dobrogea. De mâine vom lucra la un buget care să fie unul consistent şi bun, care să ne dea posibilitatea să aducem nişte jucători foarte buni şi să facem o echipă care să performeze. Autorităţile pot să ne ajute, pot crea facilităţi, pot construi un stadion. Pentru că oraşul Constanţa are nevoie de un stadion nou. Şi nu doar Constanţa, ci toate judeţele trebuie să aibă stadioane. Farul Constanţa are o istorie de 100 şi ceva de ani, atât palmaresul Farului, cât şi al clubului Viitorul rămân în picioare. Fiecare a făcut performanţe, dar împreună suntem mai puternici", a continuat Hagi.

Fuziunea celor două cluburi s-a realizat sub sloganul "O singură echipă, Un singur brand, O singură iubire, Farul Constanţa".

În noua organigramă, postul de preşedintele al clubului Farul Constanţa este ocupat de Gheorghe Popescu, iar cel de vicepreşedinte de Tiberiu Curt. Clubul Farul are trei acţionari: Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi Zoltan Iasko.

La evenimentul de luni au participat printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, foşti jucători ai clubului Farul şi reprezentanţi ai suporterilor grupării constănţene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport