Geoană, reloaded. „Numele meu se află acolo sus pe lista foarte scurtă de candidaţi PSD la prezidenţiale”

Senatorul PSD Mircea Geoană nu îşi ascunde ambiţiile prezidenţiale. Acesta a declarat miercuri că numele său se află pe lista "foarte scurtă" de potenţiali candidaţi din partea PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie.
Victor Ponta şi Mircea Geoană (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
04.06.2014

Senatorul PSD Mircea Geoană nu îşi ascunde ambiţiile prezidenţiale. Acesta a declarat miercuri că numele său se află pe lista "foarte scurtă" de potenţiali candidaţi din partea PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Întrebat de jurnalişti dacă are de gând să supună la vot intenţia sa de a candida la prezidenţiale în cadrul Congresul PSD care se va reuni în septembrie, Mircea Geoană nu a dat un răspuns direct.

"Vom decide la timpul potrivit şi vom alege cu înţelepciune, conform Statutului, care e cea mai bună formulă. Va trebui să discutăm şi cu Victor Ponta pentru că până la urmă trebuie să vedem dacă declaraţiile lui cu privire la dorinţa de a-şi continua mandatul de premier până în 2016 - care e mai mult decât legitimă, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votaţi în 2012 - se păstrează sau nu", a declarat Mircea Geoană, citat de Mediafax.

Social-democratul, cel care a fost preşedinte pentru o noapte, înainte să piardă alegerile prezidenţiale în 2009 în faţa lui Traian Băsescu, a subliniat faptul că numele său se regăseşte pe lista "foarte scurtă" de eventuali candidaţi PSD la prezidenţiale.

"Deci cu calm şi cu răbdare. Avem resursa politică la nivel înalt, în partid, asta e luxul, între ghilimele, pe care îl avem, de a avea candidaţi între care şi numele meu se află acolo sus [sublinierea noastră, n.r.] pe lista foarte scurtă de potenţiali candidaţi PSD", a adăugat Mircea Geoană.

În ceea ce priveşte un potenţial candidat pentru scaunul de la Cotroceni care să nu fie din cadrul PSD, Geoană a explicat că o astfel de variantă, în opinia lui, este exclusă.

"E o himeră să crezi că cineva venit din exteriorul partidului poate să obţină cele trei milioane de voturi pe care partidul în mod constant le obţine la alegerile prezidenţiale. E adevărat că acel candidat PSD care va fi desemnat în forurile noastre statutare va trebui să fie capabil să obţină voturile proprii şi cele peste două milioane de voturi care trebuie în plus pentru a câştiga turul doi. Eu în 2009 am demonstrat că aceste voturi pot fi obţinute şi vom decide cu calm şi cu înţelepciune în interiorul partidului care este cea mai bună formulă pentru candidatul PSD", a mai precizat senatorul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor