Geoană, reloaded. „Numele meu se află acolo sus pe lista foarte scurtă de candidaţi PSD la prezidenţiale”

Victor Ponta şi Mircea Geoană
Victor Ponta şi Mircea Geoană (Epoch Times România)

Senatorul PSD Mircea Geoană nu îşi ascunde ambiţiile prezidenţiale. Acesta a declarat miercuri că numele său se află pe lista "foarte scurtă" de potenţiali candidaţi din partea PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Întrebat de jurnalişti dacă are de gând să supună la vot intenţia sa de a candida la prezidenţiale în cadrul Congresul PSD care se va reuni în septembrie, Mircea Geoană nu a dat un răspuns direct.

"Vom decide la timpul potrivit şi vom alege cu înţelepciune, conform Statutului, care e cea mai bună formulă. Va trebui să discutăm şi cu Victor Ponta pentru că până la urmă trebuie să vedem dacă declaraţiile lui cu privire la dorinţa de a-şi continua mandatul de premier până în 2016 - care e mai mult decât legitimă, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votaţi în 2012 - se păstrează sau nu", a declarat Mircea Geoană, citat de Mediafax.

Social-democratul, cel care a fost preşedinte pentru o noapte, înainte să piardă alegerile prezidenţiale în 2009 în faţa lui Traian Băsescu, a subliniat faptul că numele său se regăseşte pe lista "foarte scurtă" de eventuali candidaţi PSD la prezidenţiale.

"Deci cu calm şi cu răbdare. Avem resursa politică la nivel înalt, în partid, asta e luxul, între ghilimele, pe care îl avem, de a avea candidaţi între care şi numele meu se află acolo sus [sublinierea noastră, n.r.] pe lista foarte scurtă de potenţiali candidaţi PSD", a adăugat Mircea Geoană.

În ceea ce priveşte un potenţial candidat pentru scaunul de la Cotroceni care să nu fie din cadrul PSD, Geoană a explicat că o astfel de variantă, în opinia lui, este exclusă.

"E o himeră să crezi că cineva venit din exteriorul partidului poate să obţină cele trei milioane de voturi pe care partidul în mod constant le obţine la alegerile prezidenţiale. E adevărat că acel candidat PSD care va fi desemnat în forurile noastre statutare va trebui să fie capabil să obţină voturile proprii şi cele peste două milioane de voturi care trebuie în plus pentru a câştiga turul doi. Eu în 2009 am demonstrat că aceste voturi pot fi obţinute şi vom decide cu calm şi cu înţelepciune în interiorul partidului care este cea mai bună formulă pentru candidatul PSD", a mai precizat senatorul PSD.