Geoană, despre „trădarea” lui Ponta din 2009: Îi las pe membrii de partid şi pe votanţi să judece

Bucharest Forum 2013. În imagine,  Mircea Geoană
Bucharest Forum 2013. În imagine,  Mircea Geoană (Epoch Times România)

După ce premierul Victor Ponta a dezvăluit că în 2009, pe vremea când era purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană, a preferat să voteze în primul tur cu Crin Antonescu, Geoană a reacţionat, declarând că îi lasă pe membrii şi simpatizanţii PSD, pe milioanele de români care au votat culorile social-democrate în 2009, să judece declaraţia lui Ponta, adăugând că a câştigat turul I şi fără votul acestuia.

„Îi las pe membrii noştri de partid, pe votanţii noştri, pe simpatizanţii noştri să judece o astfel de atitudine a domnului Ponta. Cu sau fără votul lui Victor Ponta, în primul tur, în 2009, am câştigat peste trei milioane de voturi şi în al doilea tur am câştigat 5,2 milioane de voturi. Am câştigat alegerile în România şi probabil le-am câştigat şi pe ansamblu. Este singurul lucru pe care vreau să îl spun astăzi. Judecata aparţine milioanelor de români care m-au votat şi au votat culorile social-democrate în 2009”, a declarat Mircea Geoană.

Victor Ponta a motivat decizia sa la alegerile din 2009 afirmând că liderul liberal Crin Antonescu era schimbarea de care avea nevoie România la vremea respectivă.

Şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a comentat acest subiect: „Eu am muncit douăzeci şi ceva de ani în partidul ăsta şi în momentele când nu mi-a plăcut de anumiţi lideri ai partidului, când e vorba de o competiţie şi de o bătălie, sunt alături de partid”.