Lacrimi de crocodil? Ponta despre Antonescu: Simt o mare dezamăgire. Mi-a fost prieten şi partener

Premierul Victor Ponta a reacţionat pe contul său de Facebook la vestea retragerii din cursa pentru Cotroceni a fostului său partener de alianţă, preşedintele demisionar al PNL Crin Antonescu.
Andrei Pricopie
01.06.2014

alte articole

Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
01.06.2014

Premierul Victor Ponta a reacţionat pe contul său de Facebook la vestea retragerii din cursa pentru Cotroceni a fostului său partener de alianţă, preşedintele demisionar al PNL Crin Antonescu.

Crin Antonescu declara anterior că nu va candida la alegerile prezidenţiale pentru a putea fi desemnat de urgenţă un alt candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de stânga.

Preşedintele PSD Victor Ponta, el însuşi posibil candidat la prezidenţiale, deşi personal nu ar fi încântat de idee, susţine că decizia lui Antonescu, este singura variantă raţională, adăugând totodată că simte o mare tristeţe şi dezamăgire pentru un om care i-a fost prieten şi partener şi despre care a crezut din toată inima că va putea să fie un preşedinte foarte bun al României.

"Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidenţială. Strict politic - era singura variantă raţională, orice altceva însemna doar accentuarea dezastrului sau politic şi personal! Dar simt o mare tristeţe şi dezamăgire pentru un om care mi-a fost prieten şi partener în cel mai spectaculos proiect politic de după 89! Am crezut din toată inima că el putea să fie un preşedinte foarte bun al României, cu condiţia să păstreze cu orice preţ USL şi principiile sale fondatoare. În 2013, când principalii săi sfătuitori au devenit domnii Roşca Stănescu, Guşă şi Rareş Bogdan, i-am spus de zeci de ori că aceşti "consilieri" îl vor împinge încet şi sigur pe drumul pe care doar Traian Băsescu îl dorea pentru Crin şi pentru PNL - drumul distrugerii USL şi al eliberării spaţiului pentru alte persoane care erau de mult pregătite şi "acoperite" în diverse laboratoare! Sunt supărat pe mine că nu am avut destulă energie, timp şi răbdare să-l conving de ceea ce acum este evident pentru toţi! Nu simt niciun fel de resentiment faţă de Crin, îi urez numai bine şi sper sincer să aibă puterea de a privi în urmă cu alţi ochi; şi dacă va accepta că are şi el o vină pentru ce s-a întâmplat înseamnă că ne vom reîntâlni cândva, din nou, pe drumul lung şi anevoios al politicii!", scrie pe Facebook, Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor