Băsescu: Iohannis poate câştiga prezidenţialele chiar şi ca independent. Eu personal l-aş vota

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul unei emisiunii protv, că preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar putea câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie chiar şi din postura de candidat independent, adăugând că el personal l-ar vota.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
Andrei Pricopie
03.06.2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul unei emisiuni Protv, că preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar putea câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie chiar şi din postura de candidat independent, adăugând că el personal l-ar vota.

Întrebat dacă este posibil ca scaunul de la Cotroceni să fie ocupat de un "outsider", precum Klaus Iohannis, şeful statului a replicat că, în opinia lui, primarul Sibiului ar putea câştiga chiar şi din postura de independent.

"Iohannis poate fi. (...) Dacă ar candida şi independent, între Ponta, Antonescu şi Iohannis, eu l-aş vota pe Iohannis fără să mă întreb", a subliniat preşedintele, adăugând că este convins că la fel ar gândi foarte mulţi români.

Traian Băsescu a explicat că nu este vorba de o încredere a sa în Iohannis, ci mai degrabă despre o apreciere privind modul în care "se proiectează oamenii ca imagine".

"A fost un moment în care nu am vrut să-i dau Guvernul lui Iohannis, momentul în care s-a dus şi-l unsese Voiculescu de la Grivco. Sper că între timp a înţeles ce înseamnă să fii în tandem sau să fii creaţia politică a lui Voiculescu, pentru că acum văd că s-a reorientat. Atunci mi s-a părut un gest abominabil pe care l-a făcut Iohannis să se ducă la Grivco să-l ungă prim-ministru Voiculescu", a amintit Traian Băsescu.

Întrebat dacă l-a "reevaluat" pe Iohannis, preşedintele a afirmat că acesta s-a reevaluat singur. "Nu, s-a reevaluat el. Şi-a reevaluat modul de a evolua în politică. Eu cred că Iohannis astăzi poate câştiga alegerile pentru Preşedinţia României şi candidând ca independent", a concluzionat şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor