Iohannis răspunde acuzaţiilor lui Ponta că ar fi în legătură cu „structuri oculte”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a comentat la Adevărul Live declaraţia făcută de premierul Victor Ponta, potrivit căreia acesta ar fi dorit de anumite "structuri" să ocupe funcţia de preşedinte, structuri care au legătură Traian Băsescu.

"În laboratoare se testează tot felul de persoane. Eu nu sunt bun pentru anumite structuri pentru preşedinte că sunt premier şi preşedintele unui mare partid. La fel este şi Crin Antonescu, preşedintele celui de-al doilea partid din România. Trebuia găsit un preşedinte care să nu aibă sprijin şi rădăcini, ci analişti care primesc ordin pe unitate. Din punct de vedere politic, Iohannis nu are o bază politică comparabilă cu a mea sau cu a domnului Antonescu", a declarat recent Victor Ponta, adăugând că acest lucru se întâmplă "ca să nu se schimbe nimic după ce pleacă domnul Traian Băsescu de la Cotroceni".

Însă, în opinia premierului toate aceste scenarii suferă de un singur lucru, şi anume că "un om creat în laborator nu poate să obţină voturi". "Traian Băsescu nu e un om creat în laborator, doar s-a lipit pe structurile securităţii", a adăugat Ponta.

În replică, Klaus Iohannis a catalogat afirmaţia premierului ca fiind una nefericită şi a denunţat „această cutumă de a face atacuri la persoană”.

„Este o afirmaţie nefericită, ca să nu spun altceva. Dacă vine un politician de provincie care nu cunoaşte pe nimeni şi vorbeşte de structuri oculte poate fi acceptat. Dar dacă vine premierul unei ţări europene şi povesteşte la televizor despre structuri oculte, trebuie să reacţionez. Omul ori nu e informat, ori este informat şi, dacă ceva nu e în regulă, trebuia să vină să spună despre ce e vorba. Dacă ştie şi foloseşte sintagme de acest tip, afirmaţia trebuie să fie falsă. Pe lângă asta, nu văd ce treabă avea premierul să mă pună într-o categorie de oameni. Nu suntem în competiţie directă, nici domnia sa nu e candidat, nici eu nu sunt. Nu înţeleg această cutumă de a face atacuri la persoană. Probabil se uită şi dânsul pe sondaje. Nu contează cum stau în sondaje. Nu se fac astfel de afirmaţii. Poţi să spui că a venit Iohannis de la PNL cu un proiect slab, dar nu mi se pare că alegătorul trebuie să accepte o astfel de abordare”, a subliniat Iohannis.

Întrebat care este relaţia sa cu premierul Victor Ponta, preşedintele interimar al PNL a replicat: „Nu s-a întâmplat nimic senzaţional, când probabil, la presiuni ale unor grupuri, a refuzat să accepte nominalizarea mea în Guvern. Nu am mai discutat de atunci cu premierul. Înainte de asta a mai fost la Sibiu, am avut discuţii rezonabile, de aceea nu ştiu de unde această nouă abordare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne