Fuziunea PNL-PDL. Andreea Paul: Nu numele este important, ci conţinutul proiectului de dreapta
alte articole
În contextul în care democrat-liberalii ar putea fi de acord ca noul partid ce ar rezulta din fuziunea PDL-ului cu PNL să se numească PNL, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a subliniat luni, că deşi brandul este important, în primul rând contează conţinutul proiectului de dreapta pentru ţară şi, abia apoi, numele.
În ultima vreme numeroase organizaţii PDL-PNL din ţară s-au înţeles deja în vederea formării de majorităţi în consiliile locale sau judeţene, însă sunt desigur şi excepţii, cum ar fi situaţia din Bistriţa-Năsăud sau Brăila.
„Peste 30 de judeţe au ajuns la acord pe marginea majorităţilor locale PDL-PNL, săptămâna trecută. Ritmul se înteţeşte. Numele partidului este ultimul lucru care se va negocia în proiectul de fuziune al PDL şi PNL. Brandul e important, dar contează enorm conţinutul proiectului de dreapta pentru ţară şi, abia apoi, numele”, a declarat Andreea Paul.
Liderul PDL a subliniat că în ceea ce priveşte proiectul unificării dreptei este nevoie de o fuziune, nefiind suficientă doar o alianţă, în contextul în care în ultimii 25 de ani toate alianţele politice construite au eşuat.
„Toate alianţele care s-au făcut în ultimii 25 de ani au eşuat. Pentru că avem nevoie de acest proiect de unificare a dreptei materializat, nu doar povestit, că vorbim de prea mulţi ani de acest proiect, acum trebuie făcut”, a declarat Andreea Paul, la Constanţa, citată de cugetliber.ro
Mai mult, în opinia acesteia, numele noii construcţii politice nu are o relevanţă extraordinară în acest moment, conţinutul fiind cel care ar trebui să primeze. „Numele partidului este ultimul lucru care se va negocia în acest proiect de fuziune pentru că numele nu este cel mai important lucru, conţinutul este cel mai important lucru. Numele va încorpora proiectul de dreapta”, a adăugat prim-vicepreşedintele PDL.
Întrebată despre participarea Partidului Mişcarea Populară la proiectul de unificare a dreptei, Andreea Paul a afirmat că nu s-a discutat nimic cu această formaţiune în contextul în care aceasta nu a făcut paşi în această direcţie, desemnându-şi chiar un candidat propriu la alegerile prezidenţiale.
„Nu am avut astfel de discuţii cu Mişcarea Populară şi nici nu cred că se justifică astfel de discuţii atât timp cât ei şi-au anunţat public propriul candidat la Preşedinţie. Adică, nicio brumă de intenţie pentru a contribui la proiectul unificării dreptei. Ceea ce cred că se va întâmpla în primul tur al alegerilor prezidenţiale: „piticii” politici îşi vor testa forţele, aşa cum au făcut-o şi la europarlamentare, îşi văd propria valoare politică, după care le vine mintea la cap, iar în turul doi, electoratul acestor partide mai mici vine spre candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale”, a concluzionat Andreea Paul.