Furia poate conduce la moarte prematură - studiu

.
. (pixabay.com)

Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Iowa au descoperit că furia poate conduce la moarte prematură, în special în ceea ce-i priveşte pe bărbaţi.

Timp de 35 de ani, experţii au analizat starea de sănătate a 1307 voluntari cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani. A fost cercetată mai ales reacţia participanţilor la stres, precum şi capacitatea acestora de a-şi controla furia.

Rezultatele studiului au demonstrat că bărbaţii violenţi au avut un risc de moarte prematură de 1,57 ori mai mare comparativ cu participanţii care au reuşit să rămână calmi. O asemenea corelaţie a persistat chiar şi atunci când s-a luat în calcul starea civilă, nivelul veniturilor sau obiceiul de a fuma.

Specialiştii susţin că persoanele nervoase se caracterizează prin convingeri subconştienţe hipertrofiate referitoare la nedreptate, care sunt asociate cel mai adesea cu senzaţii şi retrăiri negative avute în trecut. Iar, o asemenea nervozitate exagerată este foarte periculoasă pentru sănătate, deoarece poate produce ateroscleroza arterelor, care condiţionează survenirea atacului de cord.

Potrivit medicilor, sentimentul de mânie necontrolată are o acţiune dăunătoare practic asupra tuturor proceselor fiziologice din organismul uman şi reduce drastic longevitatea, motive pentru care ne recomandă să ne temperăm ori de câte ori este posibil furia excesivă şi să ne păstrăm calmul în orice situaţie de viaţă.

Spre deosebire de furie, o atitudine tolerantă, combinată cu sinceritatea faţă de tine însuţi şi de ceilalţi, precum şi benevolenţa aduc corpului nostru o stare de linişte interioară şi sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură