Orban, despre iniţiativa lui Tăriceanu: O prostie fără margini, o aberaţie constituţională

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban (Epoch Times România)

Comentând decizia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a iniţia procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a precizat, sâmbătă, că această iniţiativă este o prostie fără margini, un nonsens şi o aberaţie constituţională, relatează Mediafax.

"Nu pot să exprim decât poziţia mea personală. Mi se pare pur si simplu o aberaţie care de fapt aruncă în derizoriu instituţia referendumului de demitere. Cum să demiţi un preşedinte care îşi termină mandatul mai devreme de sfârşitul anului, care stă cel târziu până în 22 decembrie? Mi se pare o prostie fără margini, probabil domnul Tăriceanu, în criză de idei, încearcă să iasă în faţa, dar cu asta a dat-o în bară rău de tot", a declarat Orban.

Liderul liberal susţine că nu vede de ce i se dă importanţă "unei astfel de declaraţii, care este un nonsens, o aberaţie constituţională şi o bătaie de joc la adresa cetăţeanului, care cred că astăzi trebuie să fie interesat cine este preşedinte în următorii cinci ani". În viziunea lui Orban, "românii sunt sătui de acest scandal care nu se mai termină şi de acest conflict fără sens".

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, că, în urma unor "dezbateri şi consultări în exclusivitate cu colegii liberali din PLR", s-a luat decizia de a se iniţia procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Fostul premier a stabilit şi un calendar pentru demersul său - suspendarea se va face în preajma datei de 23 septembrie, iar referendum de demitere la 2 noiembrie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, cu o lună înainte ca Traian Băsescu să-şi încheie mandatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne