Boc: Ce obligaţii morale am faţă de PDL după ce conducerea l-a desfiinţat şi topit în PNL? O susţin pe Udrea

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

După ce a fost ameninţat cu excluderea din partid pe motiv că a decis să o susţină pe Elena Udrea la prezidenţiale, premierul Clujului Emil Boc a criticat dur, vineri, conducerea PDL care a desfiinţat partidul şi l-a topit în PNL, subliniind că nu mai are obligaţii morale faţă de formaţiunea democrat-liberală.

"Nici ei nu au ţinut cont când le-am spus nu faceţi fuziune cu PNL, nu e un lucru bun să dispară PDL. PDL nu mai există azi, este topit. Atunci eu ce obligaţii morale am faţă de acest partid. Cei care conduc partidul să îşi asume destinele lui. Aşa l-au condus, că l-au desfiinţat. Eu sunt de vină că ei au decis sa îl topească in PNL?", a declarat Emi Boc, citat de Evz.

Fostul premier a afirmat că nu este corect să fie acuzat de cineva că nu se poate face "frate peste noapte cu PNL-ul", în contextul în care s-a luptat cu liberalii în toate bătăliile electorale din 2007 încoace şi la referendumurile pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Referitor la candidatura Elenei Udrea, prezidenţiabilul PMP susţinut de Traian Băsescu, Emil Boc a afirmat că o susţine pe aceasta pentru că are o mentalitate sănătoasă.

"Preşedintele dă direcţia. El trebuie să arate direcţia ţării. România încă mai trăieşte din ce am făcut noi. Ponta încă mai trăieşte din sacul rămas de la noi. Mă îngrijorează soarta ţării, dacă PSD ia puterea şi la Cotroceni", a mai precizat Boc.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu l-a invitat vineri pe Boc să vină în faţa colegilor din cadrul Biroul Politic Naţional al ACL de la Braşov şi să le explice acestora motivul pentru care nu se prezintă la şedinţele de partid şi pentru care a decis să o susţină la prezidenţiale pe Elena Udrea, în locul candidatului ACL. În cazul în care Boc va ignora apelul, liderul PDL a ameninţat că va cere excluderea acestuia din partid.

"Nu mă interesează declaraţiile lui Predoiu. Nici nu ştiu ce a declarat şi va spun direct, nu mă duc la Braşov. Eu sunt primar in Cluj Napoca nu la Braşov", a fost replica lui Emil Boc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne