Udrea, despre suspendarea lui Băsescu: Tăriceanu e într-o competiţie, ce să spună mai trăznit ca să fie luat în seamă

Elena Udrea, preşedinta PMP
Elena Udrea, preşedinta PMP (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Elena Udrea a declarat, sâmbătă, că intenţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu de a iniţia procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu este neserioasă, iresponsabilă şi nedemnă de un om care are a doua funcţie în stat.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, că, în urma unor "dezbateri şi consultări în exclusivitate cu colegii liberali din PLR", s-a luat decizia de a se iniţia procedura de suspendare şi demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Fostul premier susţine că suspendarea ar putea avea loc în preajma datei de 23 septembrie, iar referendum de demitere pe 2 noiembrie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale, cu o lună înainte ca Traian Băsescu să-şi încheie al doilea mandat.

„Mi se pare neserios şi mi se pare printre altele probabil scopul său este acela de a acoperi o nevoie de dezbatere a proiectului pe care îl propune pentru ţară. Să nu uităm că domnul Tăriceanu este candidat la Preşedinţia României. Şi el şi domnul Victor Ponta ar trebui să ne spună care sunt propunerile care le fac românilor, care sunt proiectele care le susţin. Să vii să vorbeşti despre suspendare cu două luni înainte arată cât de responsabil eşti ca om politic, om politic cu funcţii înalte în stat. Eu nu iau în serios, domnul Tăriceanu este într-o competiţie acum, ce să spună mai trăznit ca să fie luat în seamă”, a precizat Elena Udrea.

Prezidenţiabilul PMP a catalogat iniţiativa lui Tăriceanu drept „neserioasă, nedemnă de un om care are a doua funcţie în stat, iresponsabilă pentru că suntem într-un context internaţional în care avem un conflict la graniţa României, avem o agresiunea a Rusiei în Ucraina, avem probleme interne care ţin de starea economiei şi cu toate aceasta domnul Tăriceanu vorbeşte despre suspendare cu doar două luni înainte de finalizarea mandatului preşedintelui Băsescu”.