Fost şef al serviciilor germane o acuză pe Merkel de subminarea securităţii prin acceptarea a 300 de mii de migranţi neidentificaţi

Cancelarul german Angela Merkel (Odd Andersen/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
16.09.2019

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost criticată în ultimii ani pentru politica sa de deschidere în privinţa valurilor masive de refugiaţi din nordul Africii.

Consecinţele politicii sale au înglobat o scădere a popularităţii sale în rândul electoratului, manifestată la vot în ultimele alegeri - precum şi o creştere a sprijinului acordat partidelor de dreapta atât în Germania, cât şi din întreaga Europă.

Dr. August Hanning, fostul director al serviciului de informaţii externe al Germaniei, a declarat duminică, 15 septembrie, în Express, că decizia cancelarului Angela Merkel de a permite imigraţia neîngrădită a pus în pericol securitatea din republica federală.

Hanning, într-o scurtă vizită în Marea Britanie, a criticat-o pe Merkel pentru generarea unei „crize de securitate” pentru Germania şi celelalte state membre ale Uniunii Europene.

„Am văzut consecinţele acestei decizii în ceea ce priveşte opinia publică germană şi securitatea internă. Avem probleme în fiecare zi”, a spus Hanning.

„Avem criminali, suspecţi de terorism şi oameni care folosesc identităţi multiple. Cei care au efectuat atacurile din Berlin au folosit 12 identităţi diferite, adăugând că „deşi astăzi lucrurile sunt mai controlate, avem încă 300.000 de oameni în Germania de ale căror identităţi nu putem fi siguri. Acesta este un risc masiv pentru securitate”.

Hanning, care a supravegheat agenţia de informaţii externe în perioada 1998-2005, a declarat că Merkel afişa slăbiciune politică, dând răspunsuri contradictorii în ceea ce priveşte decizia respectivă. La un moment dat, Merkel susţinea că nu a fost o greşeală, pentru ca apoi să promită că nu se va mai întâmpla niciodată.

Politica faţă de migranţi a Berlinului, care a dus la inundarea Germaniei cu milioane de persoane din nordul Africii, a provocat critici din partea celor care susţin că situaţia de securitate din ţară s-a agravat din cauza afluxului de migranţi.

În 2015, cancelarul german Angela Merkel a suspendat unilateral procedurile normale de frontieră pentru a le deschide către un flux imens de persoane care fugeau de conflictul din Siria, dar nu numai.

Fluxul a avut un maxim istoric în vara anului 2015, când Germania a primit 1,5 milioane de migranţi într-un singur an.

Procesul a avut ca rezultat o discordie politică amară în cadrul guvernului german şi o creştere a sprijinului partidelor de dreapta, cum ar fi Alternative for Deutschland (AFD).

Germania a înregistrat o creştere drastică a numărului atacurilor cu cuţite şi a violurilor pe străzile sale, implicând adesea migranţi nou-veniţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor