Fost şef al Direcţiei Antifraudă din ANAF în timpul guvernării Dăncilă, promovat director adjunct al instituţiei

ANAF în acţiune.
ANAF în acţiune. (Andi Laslau)

Preşedinta ANAF, Mirela Călugăreanu, l-a numit director general adjunct al Direcţiei Antifraudă pe Raul Petrescu, relatează Economedia. Acesta este considerat în Constanţa un apropiat al omului de afaceri Mohammad Murad, care controlează un lanţ hotelier şi are afaceri imobiliare, iar în trecut a fost promovat în repetate rânduri în timpul guvernării Dăncilă.

Raul Petrescu a fost adus de la Direcţia regională Galaţi a finanţelor publice pentru un mandat de şapte luni, iar ordinul vizând numirea sa a fost semnat pe 1 aprilie.

Raul Petrescu a fost promovat în mod repetat la şefia Antifraudei în guvernarea Vioricăi Dăncilă. Conform sursei citate, în februarie 2019 acesta a preluat funcţia publică de conducere de inspector general antifraudă, iar în octombrie 2019, premierul Dăncilă l-a numit vicepreşedinte ANAF, coordonator al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Anterior, Petrescu a condus Direcţia Regională Antifraudă 2 Constanţa.

După ce Florin Cîţu a preluat postul de ministru al Finanţelor în guvernul Orban, Petrescu a fost înlocuit din funcţii şi mutat la Direcţia Antifraudă Bucureşti.