Flutur: După majorarea taxelor locale, USL vrea să introducă impozitul forfetar, pe care îl criticau atunci când erau în opoziţie

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că după ordonanţa prin care Guvern a stabilit majorarea cu 16% a taxelor şi impozitelor locale pe 2013, USL pregăteşte introducerea impozitului forfetar, “pe care l-au blamat şi l-au criticat foarte mult” atunci când erau în opoziţie.
Conferinţă de presă la Sediul PDL cu Gheorghe Flutur (Epoch Times România)
Ana Petrescu
08.01.2013

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că după ordonanţa prin care Guvern a stabilit majorarea cu 16% a taxelor şi impozitelor locale pe 2013, USL pregăteşte introducerea impozitului forfetar, “pe care l-au blamat şi l-au criticat foarte mult” atunci când erau în opoziţie.

“USL a dat startul majorării impozitelor şi taxelor şi a introducerii de taxe şi impozite noi. Mă refer aici la taxele şi impozitele locale, imediat după câştigarea alegerilor a dat startul majorării lor. Anunţă şi introducerea impozitului forfetar pe care l-au blamat şi l-au criticat foarte mult. PNL-ul la acea dată ameninţa chiar cu o moţiune pe ministrul de la acea vreme al IMM-urilor, domnul Constantin Nită, pentru introducerea impozitului forfetar”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Democrat-liberalul a adus în discuţie atât taxa auto, criticată de Uniunea Social Liberală atunci când nu era la guvernare, pe care acum “o cosmetizează” în timbru de mediu, cât şi luarea acestor măsuri pe fondul anunţării unor scumpiri “destul de consistente” la curentul electric, gazul metan, combustibili şi produsele alimentare de bază.

“Asistăm şi la cosmetizarea taxei auto în timbru de mediu, care a fost vehement criticată de lideri ai USL-ului în decursul timpului. Aceste măsuri sunt luate, după ce anul 2013 debutează cu scumpiri destul de consistente şi anunţuri de scumpiri la gazul metan, curent electric, combustibil, produse alimentare de bază. Dorim să-i întrebăm pe cei din USL: Unde vă este TVA-ul redus, impozitul pe profit redus, lucruri pe care le-au promis în campania electorală şi pentru care au această majoritate confortabilă astăzi în Parlamentul României?”, a explicat Flutur.

Secretarul general al PDL a adăugat că, dacă USL ar fi avut intenţia să lase la latitudinea primarilor indexarea taxelor şi impozitelor locale, atunci ar fi modificat mai întâi Codul Fiscal şi ulterior ar fi dat ordonanţa de Guvern.

“Cerem USL să clarifice această situaţie privind majorarea taxelor şi impozitelor locale şi îi acuzăm de rea credinţă. Dacă ar fi dorit să lase doar la îndemâna primarilor majorarea sau nu a taxelor şi impozitelor locale, ar fi dat mai întâi ordonanţa care aduce modificări codului fiscal şi după aceea hotărârea de Guvern care actualizează la inflaţie, dar au făcut invers. La sfârşitul anului au dat hotărârea de Guvern şi acum se gândesc când să dea actul normativ care să modifice codul fiscal”, a completat Gheorghe Flutur.

Flutur: Prin războaiele fictive cu INS şi Prezidenţia, USL acoperă lipsa de strategie economică şi de resurse pentru buget

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur a declarat că USL refuză să prezinte românilor “adevărul economic” şi că, prin “războaiele fictive” pe care le crează cu Institutul Naţional de Statistică (INS) şi instituţia prezidenţială, încearcă să acopere “lipsa de resurse financiare pentru bugetul care urmează şi bâlbâielile în ceea ce priveşte plata impozitelor la început de an”.

“La început de an 2013 avem un USL care abuzează de încrederea pe care au câştigat-o în rândul românilor, la ultimele alegeri, dar refuză să ne spună adevărul despre ce ne aşteaptă. Vorbim aici despre adevărul economic. Lipsa de strategie economică, secretizări de discuţii despre buget ne duc cu gândul că în continuare se doreşte o perdea de fum. Se inventează conflicte şi războaie cu instituţii ale statului. Războaie fictive cu Institutul Naţional de Statistică, cu instituţia Preşedinţiei României, cu acea Comisie pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Aceste conflicte pe care USL-ul le declanşează cu aceste instituţii pentru a acoperi lipsa de resurse financiare pentru bugetul care urmează şi bâlbâielile în ceea ce priveşte plata impozitelor la început de an”, a precizat Gheorghe Flutur.

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară că INS a greşit PIB-ul pe 2011-2012 cu 20 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă pentru 2013 că Guvernul trebuie să reducă cheltuielile bugetare cu aproape un miliard de lei. Ca urmare a acestei erori, primul ministru a semnat vineri seară decizia prin care Vergil Voineagu este demis din funcţia de preşedinte al INS, atribuţiile acestuia fiind preluate interimar de vicepreşedintele instituţiei, Beatrix Gered.

Victor Ponta a afirmat luni că nu o va numi la şefia INS pe Beatrix Gered, actualul şef interimar, ci "un specialist cu credibilitate", care să nu aibă legături cu partidele politice aflate la guvernare.

"La INS urmează să numesc un preşedinte. Nu o voi numi pe dna Gered, dar dintre cei trei vicepreşedinţi actuali am întrebat cine este cel mai vechi şi este dna Gered. La INS credibilitatea e cea mai importantă, aşa că nu doream o discuţie 'Domn'e, a luat Ponta pentru că...'. Dna Gered girează conducerea INS până când voi numi şi voi numi o persoană care nu are legătură nici cu PNL, nici cu PSD, nici cu altcineva, ci un specialist cu credibilitate", a explicat Ponta.

Gheorghe Flutur: Evident că PDL are responsabilitatea în perioada următoare să desemneze un candidat la prezidenţiale

Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL a precizat marţi, că partidul are responsabilitatea să desemneze în perioada următoare un candidat la Preşedinţie, “pentru că 2014 nu este foarte departe”, dar că “trebuie stabilite mai întâi criteriile şi după aceea găsită o formula”.

“Evident că PDL are această responsabilitate în perioada următoare şi vom vedea când vom stabili un calendar şi pentru aşa ceva. După părerea mea, trebuie stabilite mai întâi criteriile şi după aceea găsită o formulă, pentru că, într-adevăr, 2014 nu este foarte departe şi este obligaţia noastră să găsim şi cel mai bun candidat pentru prezidenţiale”, a explicat Flutur.

Întrebat dacă acest candidat va fi cineva care face parte din partid, democrat liberalul a replicat că nu doreşte să “emită ipoteze” deocamdată.

“Vom vedea. Deci nu vreau să emit astăzi ipoteze. Candidatul trebuie să fie din partea dreaptă şi centru-dreapta a politicii româneşti”, a afirmat secretarul general al PDL.

Legat de un viitor protocol al PDL cu alte formaţiuni politice de dreapta, similar cu Alianţa România Dreaptă (ARD), Flutur a precizat că acest lucru nu a fost încă discutat, dar că, în opinia sa, “PDL-ul trebuie să rămână un partid deschis, de dialog cu celelalte forţe de opoziţie democratică din România pentru a se constitui ca alternativă la USL”.

"N-am discutat, pentru că suntem în primele zile ale acestui an. În primul rând partidul face propria evaluare a filialelor şi a lipsei performanţei de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, după care să discutăm paşii următori, dacă facem cu cine facem alianţă şi care ar fi obiectivele în ceea ce priveşte coagularea dreptei în România. După părerea mea, PDL-ul trebuie să rămână un partid deschis, de dialog cu celelalte forţe de opoziţie democratică din România pentru a se constitui ca alternativă la USL", a concluzionat Flutur.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, că este necesară desemnarea cât mai rapidă a unui candidat la Preşedinţie din partea dreptei, dar a evitat să precizeze dacă el ar fi dispus să fie acest candidat.

Întrebat cum comentează afirmaţia democrat-liberalului Cristian Preda potrivit căruia PDL ar trebui să găsească de urgenţă un prezidenţiabil, Ungureanu a precizat că "există discuţii pe care le avem. Forţa Civică, din această perspectivă, are un punct de vedere foarte clar, foarte articulat. Evident, vom discuta cu toate celelalte forţe specifice parlamentare şi neparlamentare. Susţin ceea ce spunea domnul Cristian Preda, exact în felul acesta spunea, şi citez, că este nevoie a desemna cât mai rapid un candidat la funcţia prezidenţială din partea dreptei. Susţin această afirmaţie a domnului Preda".

Întrebat dacă există deschidere din partea lui pentru a candida la funcţia de preşedinte al României din partea dreptei, liderul FC a răspuns: "Veţi avea răspunsul la această întrebare cât de repede, în următoarele zile".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor