Fisură de 30 de metri determină închiderea unor zone ale Parcului Naţional Grand Teton, lângă Yellowstone
alte articole
O fisură de 30 de metri lungime, apărută în apropierea supervulcanului din Yellowstone, a determinat închiderea unor părţi ale Parcului Naţional Grand Teton, SUA. Şi, împreună cu noul statut activ al gheizerului Steamboat, temerile privind o erupţie a calderei Yellowstone se amplifică, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.
Administraţia Parcului Naţional Grand Teton a publicat o declaraţie cu privire la noua fisură, conform WoodTV.
„Zonele Hidden Falls şi Inspiration Point sunt în prezent închise din cauza risculului ridicat de căderi de pietre. Zonele au fost închise în 10 iulie pentru a asigura protecţia oamenilor, după detectarea fisurii. Nu se ştie pentru cât timp va rămâne în vigoare interdicţia de acces.”
Geologii monitorizează mişcările structurii şi au iniţiat o evaluare a riscului din această zonă.
Deşi oamenii de ştiinţă continuă să spună publicului că posibilitatea unei erupţii majore este incredibil de mică, ei consideră, de asemenea, că merită efortul de a monitoriza zona în mod constant.
Folosind o nouă metodă pentru a urmări fluxul de căldură de sub parc, cercetătorii estimează acum că, de fapt, camera de magmă a vulcanului din Yellowstone s-ar putea reîncărca din adâncul Pământului de două ori mai repede decât s-a crezut anterior. Dar, totuşi, nu există încă motive de panică, chiar dacă aceste noi evenimente au loc într-un moment în care cel mai mare gheizer din Yellowstone, Steamboat, a devenit tot mai activ. Gheizerul a erupt acum pentru cea de-a 11-a oară.