Papua Noua Guinee lovită din nou de un cutremur puternic

Cutremurul de vineri a lovit la o lună după ce un cutremur masiv a provocat moartea a peste o sută de oameni în naţiunea din Pacificul de Sud. Ar putea dura câteva zile pentru a evalua pagubele şi pentru a se stabili numărul victimelor, din cauza terenului montan şi dificil al ţării.
(Getty Images)

Un puternic cutremur a lovit în primele ore ale zilei de vineri în Papua Noua Guinee, la o lună după ce un cutremur de magnitudine 7 a provocat moartea a 125 de persoane în ţara insulară.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Hawaii a înregistrat cutremurul de astăzi la o magnitudine de 7,2, însă a afirmat că pericolul imediat a trecut. Ulterior, centrul a redus magnitudinea cutremurului la 6,9.

Nu au fost încă raportate pagube sau victime, dar acest lucru nu este neobişnuit întrucât profilul geografic montan şi izolat al ţării poate îngreuna cercetările. Evaluarea impactului cutremurului ar putea dura câteva zile.

Cutremurele sunt un fenomen obişnuit în Papua Noua Guinee, care se află în regiunea numită Cercul de Foc al Pacificului.

Drumuri şi locuinţe încă sunt reconstruite după cutremurul din 26 februarie care, cu o magnitudine de 7,5, a dărâmat clădiri, a distrus locuinţe şi a declanşat alunecări de teren. Circa 35.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele şi cel puţin 125 au fost ucise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe