Familia lui Sebastian Ghiţă lovită brusc de un noroc fenomenal: contracte bănoase

Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)
Loredana Diacu
28.01.2014

Firma 2K Telecom, controlată de fratele senatorului PSD Sebastian Ghiţă şi Vodafone vor furniza servicii de comunicaţii pentru toate unităţile Ministerului de Interne (M.A.I), pe durata următoarelor trei ani, informează Hotnews.

Cele două companii au câştigat un contract în valoare de 47,6 milioane de lei pentru furnizare de servicii de comunicaţii VPN (Virtual Private Network), în urma unei licitaţii deschise organizate de MAI prin licitaţie deschisă Sistemul electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Interesant este faptul că deşi câştigători au fost desemnaţi 2K Telecom şi Vodafone, cele două companii au fost competitori, nu parteneri în această licitaţie. Conform datelor din SEAP la procedura de achiziţii publice organizate de MAI au participat două oferte: una din partea firmei 2K Telecom, avându-i ca subcontractori pe Romtelecom, UPC, Orange şi RCS&RDS, iar cea de-a doua din partea Vodafone.

Deşi, conform hotnews, în anunţul de pe SEAP se specificat faptul că acest contract "nu poate fi subcontractat", cumva câştigători au fost 2K Telecom şi Vodafone.

2 K Telecom îi are ca acţionari pe Alexandru Ghiţă, fratele deputatului PSD Sebastian Ghiţă, cu 67,12% din acţiuni, pe unchiul lui Ghiţă, Vasile Domente, cu 8,05% din acţiuni şi pe Vasile Radu cu 24,83%,83%. La sfârşitul anului trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 59,9 milioane lei.

HotNews mai reaminteşte şi că, în urmă cu o lună, o altă firmă apropiată lui Sebastian Ghiţă, Teamnet Internaţional a câştigat un contract de aproape 50 milioane de euro cu Agenţia de Cadastru pentru digitalizarea cărţilor funciare din noua judeţe.

Teamnet furnizează servicii de implementare de soluţii informatice (software, hardware, comunicaţii), consultanţă IT, dezvoltare şi implementare de soluţii software, mentenanţă şi suport post-implementare şi este furnizorul a numeroase ministere, agenţii de stat şi alte autorităţi publice.

Teamnet este compania care a furnizat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) - operatorul serviciului 112 - soluţia software care permite localizarea pe hartă a apelurilor de urgenţă. Această soluţie software nu a permis localizarea supravieţuitorilor accidentului aviatic din Apuseni. Aceştia au fost găsiţi după 6 ore de la aterizarea forţată, de către şateni din zonă şi pădurari.

“Localizarea apelurilor în cinci secunde este unul din principalele beneficii (ale sistemului) pentru că în acest domeniu al situaţiilor de urgenţă diferenţa între viaţă şi moarte se măsoară în secunde uneori", declara în decembrie 2013 directorul companiei Teamnet, pentru Ziarul Financiar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor