Eşec total în Europa / 14.000 de refugiaţi care urmau să fie deportaţi din Suedia au dispărut

Mai mult de jumătate dintre toţi imigranţii ilegali din Suedia programaţi pentru deportare au dispărut în mod misterios.
Un grup de refugiaţi soseşte pe insula elenă Lesbos după ce au trecut Marea Egee dinspre Turcia, 21 octombrie 2015.
Un grup de refugiaţi soseşte pe insula elenă Lesbos după ce au trecut Marea Egee dinspre Turcia, 21 octombrie 2015. (Captură Foto)

Ca parte a unui acord de tipul “bani în schimbul refugiaţilor”, ce a fost încheiat duminică între UE şi Turcia, Financial Times susţine că imigranţii cărora li se resping cererile pentru azil sunt trimişi înapoi în Turcia şi, în plus, această “suprimare a imigraţiei clandestine va fi completată cu un program paralel ce oferă o rută legală către Europa, şi care redistribuie până la 500.000 de refugiaţi sirieni direct din Turcia, Liban sau Iordania.”

Financial Times susţine că, după cum era de aşteptat, “dacă o astfel de schemă la nivelul UE ar fi fost făcută obligatorie ar fi fost respinsă direct de multe ţări est-europene. Pentru a evita acest lucru, Bruxelles-ul şi Berlinul explorează o schemă ‘voluntară’ ce include 10 ţări care doresc să primească refugiaţi. Nu este clar dacă altor membri din Schengen li se va cere să contribuie la costurile pentru redistribuire.”

Dar înainte să se ajungă în acel punct, care va genera şi mai multă nemulţumire, neîncredere şi conflicte între membrii UE, o întrebare mai importantă este cum va reuşi Europa să monitorizeze şi să îi izoleze pe acei refugiaţi care prezintă cea mai mare ameninţare în ochii autorităţilor, adică acei refugiaţi care sunt deja programaţi pentru deportare.

Aşa cum arată următorul studiu de caz din Suedia, după ce au pătruns în Europa este greu ca sutele de mii de refugiaţi să fie monitorizaţi în interiorul continentului.

Conform ziarului suedez Afton Bladet, mai mult de jumătate dintre toţi imigranţii ilegali din Suedia programaţi pentru deportare au dispărut în mod misterios.

Autorităţile suedeze au raportat că dintre cele 21.748 de persoane care urmau să fie trimise acasă datorită respingerii cererilor lor pentru azil, aproximativ 14.140 au dispărut pur si simplu de pe radarul poliţiei. Aproximativ o treime din cei rămaşi, sau 7.608, încă trăiesc în centrele pentru imigranţi sau au anunţat adresa unde locuiesc. Nu este clar dacă cineva a încercat să verifice corectitudinea acelor adrese pentru a vedea câte dintre acestea sunt inventate.

Nu este pentru prima dată când refugiaţii au dispărut de sub ochii autorităţilor. În urmă cu o lună, website-ul Zero Hedge a raportat că aproximativ 4.000 de solicitanţi de azil au dispărut în mod misterios din statul german Saxonia Inferioară. Conform ultimelor date primite de Zero Hedge, acei refugiaţi încă nu au fost găsiţi.

Suedia este îngrijorată atât de abuzurile comise la locurile de muncă [împotriva refugiaţilor] cât şi despre locul unde se află refugiaţii dispăruţi.

Afton Bladet a susţinut că un număr de patroni fără scrupule din Suedia profită de imigranţii “invizibili” şi îi folosesc ca o forţă de muncă ieftină la negru, fără a mai plăti taxe după ei şi fără a fi nevoiţi să respecte normele privind salariul minim pe economie.