Ministrul german de Interne cere limitarea numărului refugiaţilor europeni

Europa ar trebui să stabilească o limită privind numărul de refugiaţi pe care îi primeşte, selectându-i pe cei care au cea mai mare nevoie de protecţie, a declarat ministrul german de Interne Thomas de Maiziere.
Ministrul german de interne Thomas de Maiziere.
Ministrul german de interne Thomas de Maiziere. (JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images)

În remarcile publicate la o zi după promisiunea făcută de cancelarul german Angela Merkel că va susţine politica uşilor deschise pentru refugiaţi, Maiziere a declarat că Europa ar trebui să primească o cotă generoasă de refugiaţi, dar nu a furnizat o cifră.

“Atunci când cota va fi atinsă, nu vor mai exista alte intrări în acel an”, a declarat el, răspunzând la o întrebare legată de modul cum ar funcţiona propunerea sa. Cazurile cu adevărat problematice – din Siria, din Irak – vor avea întâietate, a adăugat Maiziere în interviul acordat ziarului austriac Der Standard, conform unui raport publicat joi de Reuters.

Premierul francez Manuel Valls a declarat în această săptămână că Europa nu mai poate primi alţi refugiaţi.

Maiziere a precizat că ideea sa va trebui să fie completată cu o protecţie mai sigură a graniţelor externe ale Uniunii Europene, adăugând că propunerea ar putea să ajute la depăşirea rezistenţei venite din partea anumitor state membre UE faţă de programul pentru redistribuirea refugiaţilor pe cuprinsul blocului european.

“În cazul multora, refuzul are la bază faptul că ei nu pot fi siguri de faptul că persoanele care vor intra pe teritoriile lor sunt îndreptăţite la protecţie”, a precizat el.

În plus, Maiziere a adăugat că unele state europene se tem de faptul că numărul celor care vor sosi pe continent nu va avea o limită.

“Dar dacă limităm numărul [refugiaţilor] şi îi redistribuim pe cei îndreptăţiţi la protecţie, atunci nu cred că aceasta va mai fi o chestiune la fel de dificilă ca până acum”, a concluzionat ministrul german de Interne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe