Emisar OMS, despre coronavirus: Viaţa nu va mai reveni la normal cel puţin doi ani
alte articole
Emisarul special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru răspunsul global la pandemia virusului Wuhan afirmă că, în ciuda apariţiei vaccinurilor împotriva COVID-19, viaţa normală nu se va relua timp de cel puţin doi ani.
Dr. David Nabarro a sugerat că distanţarea socială şi purtarea de măşti sunt lucruri care ar trebui să continue, ca o modalitate de „tratare a acestui virus cu respect”.
„Aceasta va însemna măşti de faţă şi distanţare fizică, altfel virusul continuă să se răspândească. Realitatea este că vor trece câteva luni până când vom putea renunţa la aceste precauţii”, a spus el.
Fiind întrebat când vor reveni lucrurile la normal, Nabarro a sugerat că acest lucru nu va avea loc până la sfârşitul anului 2022 - cel mai devreme.
„Urăsc să fac predicţii, dar să ne gândim doar la imaginea de ansamblu. Niciunul dintre noi nu va fi în siguranţă până când întreaga lume nu va fi în siguranţă ”, a remarcat Nabarro.
„Zone mari de normalitate vor apărea în curând, dar nu toată lumea va fi vaccinată timp de cel puţin câţiva ani. Viaţa atât de normală, aşa cum ştim, este la câţiva ani distanţă de noi", a adăugat el.
Alte voci susţin că viaţa oamenilor nu va mai reveni niciodată la normal. Fondatorul Forumului Economic Mondial Klaus Schwab a surprins opinia publică internaţională susţinând că „mulţi dintre noi ne gândim că lucrurile vor reveni la normal”. „Răspunsul scurt este: niciodată. Nimic nu se va întoarce vreodată la sentimentul de normalitate 'distrus', care a predominat înainte de criză, deoarece pandemia coronavirusului marchează un punct fundamental de inflexiune în traiectoria noastră globală”, a adăugat el.
În plus, afară de Schwab, un înalt oficial al armatei SUA susţinea că purtarea măştilor şi distanţarea socială vor deveni permanente, în timp ce editorul internaţional de securitate al CNN, Nick Paton Walsh, afirmă că purtarea obligatorie a măştilor va deveni „permanentă”, pur şi simplu „o parte a vieţii”, şi că publicul ar trebui să „se împace cu acest lucru”.