Apar mai multe aplicaţii de tip paşaport COVID. Se pare că liniile aeriene vor condiţiona traficul internaţional de vaccinare şi testare

Matrix
 
Matrix  

O altă companie aeriană a anunţat că va considera aşa-numitele „paşapoarte COVID”, dovezi că deţinătorii lor au fost vaccinaţi şi / sau au avut rezultat negativ la testul pentru virusul Wuhan, şi acest lucru ar fi „esenţial” pentru ca aceştia să poată călători la bordul aeronavelor sale.

„Credem că este esenţial, mai ales că începem din nou să oferim călătorii internaţionale”, a afirmat compania Gokongwei, adăugând că există „vaccinuri diferite şi cred că trebuie să cooperăm pentru a stabili un singur paşaport global COVID, astfel încât fiecare ţară să respecte paşaportul”.

Gokongwei a mai declarat că, fără calmarea temerilor privind răspândirea virusului prin vaccinare şi imunitatea de turmă „nu se poate vorbi despre nimic”.

„Aceasta trebuie să fie prioritatea numărul unu: să fie vaccinaţi cât mai mulţi oameni şi apoi să existe un paşaport COVID care să ateste acest lucru”, a îndemnat el.

Mai multe alte companii aeriene au indicat că dovada vaccinării, aşa-numitele „paşapoarte COVID”, vor deveni obligatorii pentru cei care intenţionează să folosească liniile aeriene pentru a efectua călătorii internaţionale.

Testarea paşapoartelor COVID a început deja în unele aeroporturi cu anumite companii aeriene.

Cel mai mare grup de lobby din lume pentru transportul aerian dezvoltă o aplicaţie globală „COVID travel pass”, concepută pentru a lega starea vaccinării şi rezultatele testelor virusului Wuhan de documentele de călătorie ale unei persoane.

Un alt sistem de tip „paşaport COVID” cunoscut sub numele de CommonPass, sponsorizat de Forumul Economic Mondial, este în curs de dezvoltare.

O altă aplicaţie tip „paşaport COVID” numită AOKpass de la firma de securitate a călătoriilor Internaţional SOS este în prezent în curs de testare între Abu Dhabi şi Pakistan.

Sute de companii de tehnologie se străduiesc să dezvolte aceste sisteme de paşapoarte COVID.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură