CEO-ul Facebook susţine că se pregăteşte să transmită "informaţii autorizate" despre vaccinurile COVID

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Gerard Julien/AFP/Getty Images)

CEO-ul Facebook a declarat că doreşte să ofere utilizatorilor platformei de social media „informaţii autorizate despre vaccinurile Covid-19”, potrivit CNBC. Compania ar fi „contactat deja administraţia Biden”, conform comunicatului trimis de Mark Zuckerberg.

Într-o transmisie live cu dr. Anthony Fauci, liderul echipei anti-coronavirus din SUA, săptămâna aceasta, Zuckerberg a spus: „Vor fi câteva lucruri importante pe care le putem face împreună. Deja planificăm un efort [axat pe transmiterea de, n.r.] informaţii autorizate despre vaccinuri".

Nu este clar dacă "autorizate" înseamnă reale. Pandemia virusului Wuhan a fost, până în prezent, însoţită de o adevărată furtună de ştiri care s-au dovedit neadevărate, măsuri după ureche luate de guverne şi de dezinformări venite inclusiv pe canale cât se poate de oficiale - OMS, ONU şi diferite agenţii guvernamentale.

CEO-ul companiei Facebook nu a clarificat modul în care a planificat distribuirea informaţiilor, dar dacă este vorba despre modul în care Facebook şi-a informat utilizatorii cu privire la campania electorală americană, după toate probabilităţile va fi vorba despre o serie non-stop de bannere, alerte şi mesaje care vor fi impuse peste ceea ce este considerat "mai puţin adevărat", toate sub pretextul binelui utilizatorilor Facebook.

Într-o ştire probabil nu complet separată, Unitatea de Război Informaţional a Armatei Britanice este desfăşurată pentru a face faţă „propagandei anti-vaccin” care câştigă teren pe măsură ce numeroase guverne şi companii farmaceutice au anunţat că vor începe programele naţionale de vaccinare anti-COVID, boală care este generată de virusul Wuhan.

Marea Britanie lansează, de asemenea, o anchetă privind „dezinformarea legată de tema vaccinului”, inclusiv o investigaţie asupra Rusiei.

Un purtător de cuvânt al guvernului Regatului Unit a declarat la sfârşitul săptămânii trecute: „Pe măsură ce ne apropiem de un vaccin, continuăm să lucrăm îndeaproape cu companiile de social media şi alte organizaţii pentru a anticipa şi a atenua orice campanii emergente anti-vaccinare şi pentru a promova surse autorizate de informaţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură