CEO-ul Facebook susţine că se pregăteşte să transmită "informaţii autorizate" despre vaccinurile COVID

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Gerard Julien/AFP/Getty Images)

CEO-ul Facebook a declarat că doreşte să ofere utilizatorilor platformei de social media „informaţii autorizate despre vaccinurile Covid-19”, potrivit CNBC. Compania ar fi „contactat deja administraţia Biden”, conform comunicatului trimis de Mark Zuckerberg.

Într-o transmisie live cu dr. Anthony Fauci, liderul echipei anti-coronavirus din SUA, săptămâna aceasta, Zuckerberg a spus: „Vor fi câteva lucruri importante pe care le putem face împreună. Deja planificăm un efort [axat pe transmiterea de, n.r.] informaţii autorizate despre vaccinuri".

Nu este clar dacă "autorizate" înseamnă reale. Pandemia virusului Wuhan a fost, până în prezent, însoţită de o adevărată furtună de ştiri care s-au dovedit neadevărate, măsuri după ureche luate de guverne şi de dezinformări venite inclusiv pe canale cât se poate de oficiale - OMS, ONU şi diferite agenţii guvernamentale.

CEO-ul companiei Facebook nu a clarificat modul în care a planificat distribuirea informaţiilor, dar dacă este vorba despre modul în care Facebook şi-a informat utilizatorii cu privire la campania electorală americană, după toate probabilităţile va fi vorba despre o serie non-stop de bannere, alerte şi mesaje care vor fi impuse peste ceea ce este considerat "mai puţin adevărat", toate sub pretextul binelui utilizatorilor Facebook.

Într-o ştire probabil nu complet separată, Unitatea de Război Informaţional a Armatei Britanice este desfăşurată pentru a face faţă „propagandei anti-vaccin” care câştigă teren pe măsură ce numeroase guverne şi companii farmaceutice au anunţat că vor începe programele naţionale de vaccinare anti-COVID, boală care este generată de virusul Wuhan.

Marea Britanie lansează, de asemenea, o anchetă privind „dezinformarea legată de tema vaccinului”, inclusiv o investigaţie asupra Rusiei.

Un purtător de cuvânt al guvernului Regatului Unit a declarat la sfârşitul săptămânii trecute: „Pe măsură ce ne apropiem de un vaccin, continuăm să lucrăm îndeaproape cu companiile de social media şi alte organizaţii pentru a anticipa şi a atenua orice campanii emergente anti-vaccinare şi pentru a promova surse autorizate de informaţii”.