Elena Băsescu a demisionat din PDL. PMP-ul o aşteaptă cu braţele deschise pe listele sale pentru europarlamentarele din mai

Eurodeputata PDL, Elena Băsescu.
Eurodeputata PDL, Elena Băsescu. (DOMINIQUE FAGET / AFP / Getty Images)

Elena Băsescu a demisionat din PDL. Deşi fiica cea mică a preşedintelui nu şi-a făcut încă publice planurile, analiştii politici se aşteaptă ca EBA să se înscrie în PMP, partidul în care au migrat Elena Udrea şi mai toţi consilierii tatălui său.

Europarlamentarul Cristian Preda, şi el fost membru marcant al PDL, actualmente primul pe lista de candidaţi ai PMP-ului la alegerile europarlamentare din mai 2014, anunţa în urmă cu patru zile că Elena Băsescu a strâns o sută de mii de semnături şi ar putea candida ca independentă la europarlamentare. Afirmând că, dacă Elena Băsescu ar candida ca independentă, "i-ar face astfel un cadou nesperat PDL", divizând voturile pro-Băsescu între PMP şi ea, Preda a invitat-o pe EBA să vină pe listele Partidului Mişcarea Populară.

Dacă se va alătura PMP-ului, fiica cea mică a lui Băsescu, va avea rezervat locul al doilea pe lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din mai, a declarat preşedintele partidului, Eugen Tomac.

Întrebat dacă a vorbit cu Elena, despre o eventuală înscriere a pe listele PMP, şeful statului a răspuns că fiica sa este majoră şi că nu a discutat cu ea. "Dar ea ştie că eu votez cu PMP", a completat Băsescu râzând.