Miting PDL la Cluj. Boc întoarce spatele partidului, pentru PMP

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

La Cluj s-a desfăşurat un mitig de protest organizat de PDL, sub sloganul "Guvernul Ponta III, marea minciună naţională." Emil Boc, primarul Clujului şi, oficial încă membru PDL nu participă la protestul de azi. Boc a ales că în această zi de mare mobilizare pentru PDL, să ia parte, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, la o dezbatere organizată la Bucureşti de Fundaţiei Mişcarea Populară, în care Boc s-a înscris la începutul lunii februarie.

La mitingul PDL au luat însă parte o serie de membri marcanţi ai PDL. Pe scena ridicată în centrul Clujului au urcat, îmbracaţi în geci portocalii, Vasile Blaga, prezidenţiabilul partidului, Cătălin Predoiu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Roberta Anastase etc aplaudând entuziast, pe ritmuri de muzică populară. Democrat-liberalii au mobilizat pentru această manifestare împotriva guvernului "PONTAXA" cântăreţi de muzică populară, printre care îndrăgitul Aurel Tamaş.

Conform B1 TV, la miting s-au strâns în jur de 15.000 de persoane, clujeni şi membri PDL de la filiale din ţară. Theodor Stolojan a explicat mulţimii că guvernul Ponta guvernează haotic şi taxele cresc iar Gheorghe Flutur a vorbit şi el despre taxa pe stâlp, hambar etc., despre faptul că "benzina va fi mai scumpă decât în Germania" şi le-a cerut participanţilor la miting, odată întorşi acasă, să le spună apropiaţilor să iasă la vot la alegerile europarlamentare, şi să pună ştampila pe PDL.

Mitingul de la Cluj pare mai degrabă o întrunire electorală decât una de protest. Încercând să insufle conceptul "cine este împotriva lui Ponta trebuie să fie pro-PDL", democrat-liberalii fac eforturi, în prag de alegeri europarlamentare, să contrabalanseze reorientarea lui Emil Boc către PMP. Deşi nu şi-a demisia din PDL, căci şi-ar fi pierdut mandatul de primar, Boc nu a făcut nici un secret din faptul că îşi investeşte încrederea (plus imaginea şi capitalul electoral) în partidul lui Băsescu. Primarul Clujului s-a înscris pe 9 februarie în Fundaţia Mişcarea Populară şi nu pierde nici ocazie de a se afişa în prezenţa şefului statului şi a membrilor marcanţi PMP.

De altfel, Mişcarea Populară creşte vertiginos în sondaje, pe măsură ce primari precum Boc şi Gheorghe Ştefan îşi afirmă public sprijinul pentru PMP iar Traian Băsescu nu pierde nici o ocazie pentru a se declara un susţinător al acestui partid. Conform unui sondaj INSCOP Research efectuat în perioada 27 februarie – 4 martie, Partidul Mişcarea Populară şi-a dublat scorul electoral în mai puţin de două luni de zile, urcând de la 4,1% în ianuarie 2014, la 9,1% în martie 2014, în timp ce PDL a scăzut vertiginos în simpatie, fiind contat cu 13,7 % intenţie de vot, faţă de 17,5% în ianuarie a.c.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne