Egipt: Atac cu bombă asupra unui sediu din peninsula Sinai

O maşina capcană a explodat asupra unui sediu militar din Rafah, Egipt, incidentul fiind soldat cu 3 morţi şi 20 de răniţi.
Clădire aparţinând unei organizaţii creştine de caritate, din oraşul egiptean Minya a fost devastată luna trecută de musulmani (Virginie Nguyen Hoang / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.09.2013

O maşină capcană a explodat la un sediu militar din Rafah, Egipt, incidentul soldându-se cu 3 morţi şi 20 de răniţi, iar un al doilea atac a fost semnalizat la o bază militară din apropiere.

De când a început ofensiva militară în Fâşia Gaza, s-au intensificat şi atacurile militanţilor din tabăra fostului preşedinte islamist Mohammed Morsi.

O altă maşină capcană a intrat într-un depozit al armatei, dar incidentul nu a produs nicio victimă, în afara şoferului sinucigaş, raportează Associated Press.

În jurul orei 6:00, o altă bază militară a fost atacată cu lansatoare de rachete de către militanţi, totuşi nu s-a înregistrat nici o victimă.

Atacurile au loc la doar câteva zile după ce au fost ucişi cel puţin nouă militanţi islamişti într-o ofensivă militară majoră în apropierea oraşelor Rafah şi Sheikh Zuweyid .

La 7 septembrie, elicopterele armatei au efectuat mai multe atacuri aeriene ce au vizat distrugerea depozitelor de arme, sediilor şi a vehiculelor, aceasta fiind cea mai mare operaţiune de acest gen din ultimii ani în acea zonă.

La data de 14 august, două tabere ale susţinătorilor lui Morsi a fost atacată de forţele armate, sute de militanţi fiind ucişi în timpul operaţiunii. Douăzeci de soldaţi au fost ucişi în acea zi, fiind declarată cea mai sângeroasă zi din ultimi doi ani, de când au avut loc primele alegeri democrate.

Armata acuză că Morsi a dat dovadă de clemenţă faţă de activitatea militanţilor în regiune, după ce acesta a respins operaţiunile militare în zonă. De asemenea, la cererea sa, mai mulţi membri islamişti au fost eliberaţi din închisoare.

Primul preşedinte al Egiptului ales democratic a fost îndepărtat din funcţie de armată la data de 3 iulie, în urma protestelor în masă care au avut loc împotriva acestuia.

Înlăturarea lui a scindat societatea egipteană în două şi a aruncat ţara într-o nouă perioadă de incertitudine politică şi conflicte sângeroase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor