Ebola „scapă de sub control”, anunţă ONU

Medici din Senegal in lupta contra Ebola
Medici din Senegal in lupta contra Ebola (Epoch Times)

Ebola scapă de sub control şi doctorii se tem că s-ar putea răspândi mai departe din cauza sutelor de victime potenţiale care nu au venit să ceară ajutor.

Epidemia curentă de Ebola din Guineea a provocat cel puţin 500 de decese în timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite depune eforturi pentru a opri răspândirea virusului. În acelaşi timp, pe teritoriile învecinate din Sierra Leone şi Liberia populaţia este panicată de posibila răspândire a virusului.

ONU a avertizat că virusul, care se răspândeşte prin expunerea la fluidele infectate ale corpului sau la alte secreţii, are potenţialul să treacă de graniţele ţării în cazul în care nu vor fi luate măsuri urgente pentru stoparea epidemiei.

Doctorii spun că neîncrederea în medicina occidentală şi accesul dificil în zonele îndepărtate înseamnă că mulţi bolnavi vor rămâne netrataţi.

Medici Fără Frontiere (MSF) a anunţat pentru Telegraph că cel puţin 1.500 de persoane care ar fi putut intra în contact cu pacienţii infectaţi nu au putut fi depistate de autorităţi.

Este prima oară când virusul ajunge în partea vestică a continentului african, în timp ce epidemiile iniţiale de Ebola au fost restrânse pe teritoriile ţărilor centrafricane, cum ar fi Uganda şi Republica Democrată Congo.

MSF spune că virusul letal a „scăpat de sub control” în Guineea, Sierra Leone şi Liberia, putând să se răspândească şi peste graniţele Africii de Vest.

Este prima oară când virusul ajunge în partea vestică a continentului african

Epidemia actuală de Ebola este cea mai gravă din istorie, existând 467 de decese confirmate oficial.

Ebola poate ucide în câteva zile, provocând febră severă, dureri musculare, slăbiciune, vomă şi diaree – iar în unele cazuri, blocarea organelor şi sângerare necontrolată.

Virusul rămâne contagios chiar dacă persoana infectată moare. De asemenea, acesta se poate transmite şi în timpul manevrării cadavrelor infectate.

Nu există niciun medicament sau vaccin pentru boală, dar doctorii spun că şansele de supravieţuire cresc atunci când victimele primesc tratamente medicale din timp.

Aproximativ 90% din persoanele infectate de Ebola mor în urma expunerii la virusul contagios.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe