După Germania, Austria este îngrijorată dacă mai are aurul la Banca Angliei

Lingouri de aur
Lingouri de aur (MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images)

Iniţial a fost Germania, iar acum o altă ţară cotată cu un credit rating de AAA, a devenit îngrijorată cu privire la activele sale.

Urmând paşii Bundesbank-ului, Austria va efectua un control asupra rezervelor sale de aur din Marea Britanie, care reprezintă 80% din totalul activelor în aur, conform Bloomberg.

Acest audit al rezervei de aur ţinute în Banca Angliei va fi efectuat pentru prima oară de către auditorii externi, a declarat Christian Gutleder, purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale a Austriei.

Austria păstrează 80% din cele 280 de tone de aur în Marea Britanie, conform ultimului raport anual.

Gutleder a explicat că Banca Centrală a verificat sistematic rezervele sale, adăugând că rezervele de aur ale ţării nu s-au schimbat din anul 2007.

De ce le verifică acum ?

Conform explicaţiei oficiale, recenzia vine după ce partidul euro-sceptic al Libertăţii a cerut mai multă transparenţă, sau repatrierea rezervelor.

O explicaţie şi mai bună a fost oferită de către revista Austrian Trend, care a spus că ”măsura este văzută ca o consecinţă a presiunii publice tot mai mari. Există o neîncredere în creştere printre austrieci cu privire la existenţa aurului”.

În aceste condiţii, ne putem pune următoarea întrebare: Care va fi prima naţiune din Europa centrală care va descoperi că aurul său nu este unde ar trebuie să fie.

Mai multe detalii privind îngrijorările privind rezervele naţionale de aur ne-au fost oferite de Goldreporter.de.

Austria plănuieşte să-şi trimită auditorii către Banca Angliei pentru a verifica existenţa rezervelor sale de aur în depozitele britanice.

”Recunosc această cerere. Orice magazin alimentar este obligat să-şi facă inventarul o dată pe an. Este singurul mod de a scăpa de aceste acuzaţii nefondate”, a declarat Edwald Nowortny, Guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei.

Oricât de ”nefondate” ar fi îngrijorările austriecilor, Banca Angliei ar trebui să păstreze aproximativ 150 de tone din aurul Austriei.

În ultimii ani, un număr mare de ”sceptici” s-au arătat îngrijoraţi cu privire la existenţa şi calitatea aurului Germaniei din Rezerva Federală din New York şi de Banca Angliei.

Mai mult, în luna ianuarie, Banca Centrală a Germaniei a anunţat că va repatria majoritatea rezervelor germane de aur până în anul 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie