"După ce ne-au numit soţiile "curve" şi copiii "golani", PSD ne consideră fantome" - reacţie FADERE
alte articole
După ce ne-au numit soţiile "curve" şi copiii "golani", liderii PSD recidivează: acum ne consideră "fantome", a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE).
Declaraţia FADERE de mai sus face referire la afirmaţiile lui Ioan Rus, la vremea respectivă ministrul Transporturilor, care a făcut unele afirmaţii şocante despre evoluţia familiilor românilor plecaţi la muncă în străinătate.
La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea declara cu o zi în urmă că prezenţa la vot la alegerile din 5 iunie a fost de fapt una mare dacă excludem "fantomele" şi luăm în calcul doar procentul format din românii care trăiesc efectiv în ţară.
"Ieri, în timpul unei declaraţii, Liviu Dragnea i-a numit pe românii din diaspora 'fantome'. Observăm că în timp ce liderul PSD ne vede ca pe nişte fantome, banii trimişi în ţară de către noi îi cheltuieşte cu mare sete. În fiecare lună românii din diaspora trimit în jur de 400 de milioane de euro familiilor lor sau investesc în mici afaceri în România. Pentru toţi aceşti bani se plătesc impozite.
Putem înţelege că liderii de stânga să mai scape câte o declaraţie răutăcioasă la adresa românilor din afară, atunci când pierd alegerile prezidenţiale. Faptul că şi în momentele lor de euforie ne jignesc, demonstrează că nu îşi mai pot ascunde ura faţă de noi şi că am devenit o adevărată obsesie pentru Partidul Social Democrat", se precizează în comunicatul citat.
Tradiţional electoratul PSD este format din persoane vârstinice, pensionari, defavorizaţi, angajaţi guvernamentali - în general oameni uşor de şantajat de către politicieni. Diaspora, pe de altă parte, este formată din persoane dinamice, antreprenori, etc, aflaţi la celălalt spectru politic.
La ultimele alegeri prezidenţiale guvernul Ponta, prin miniştrii de Externe Titus Corlăţean şi mai apoi Teodor Meleşcanu au umilit diaspora eşuând să asigure condiţii normale la secţiile de votare din străinătate în două tururi de scrutin. După alegerile care l-au propulsat la putere pe Klaus Iohannis, conştiente de imensul resentiment faţă de clasa politică, PNL împreună cu PSD - pe care numeroşi analişti politici le-au acuzat de blat - au promis o schimbare a legilor electorale. Rezultatul, însă, nu a făcut decât să cimenteze controlul exercitat de cele două partide mainstream: un singur tur de scrutin la algerile locale şi reducerea numărului de parlamentari reprezentanţi ai diasporei.
"Domnului Dragnea îi place să vorbească despre modernizare şi îndepărtarea socialiştilor de trecut, dar adevărul e că se comportă mai abject decât vechii comunişti. Dat fiind şi motivul condamnării sale definitive de către justiţie, e de înţeles însă că domniei sale îi plac morţii şi fantomele care votează cu PSD" a declarat Daniel Tecu, preşedinte FADERE.