Todiraşcu: Cel mai mare impact îl are furtul electoral. Perpetuează sărăcia şi subdezvoltarea ţării

Sărăcia cetăţenilor şi subdezvoltarea ţării prin corupţia din partide şi din stat este direct legată de furtul electoral, este de părere senatorul Valeriu Todiraşcu.
Senatorul Valeriu Todiraşcu
Senatorul Valeriu Todiraşcu (facebook.com)

Furtul electoral, care dă naştere alegerilor ilegitime, va legitima şi genera restul tipurilor de furt din societate, care, la rândul lor, vor perpetua sărăcia cetăţenilor şi subdezvoltarea ţării prin corupţia din partide şi din stat, a tras un semnal de alarmă senatorul Valeriu Todiraşcu.

"Cel mai mare impact îl are furtul electoral, generator de alegeri ilegitime prin falsificarea voturilor, obstrucţionarea cetăţenilor de a vota în cazul Diaspora, a candidaţilor de a se înscrie în competiţie şi candida prin numărul uriaş de semnături necesare, desemnarea câştigătorilor în alegeri prin majorităţi relative ilegitime într-un singur tur la locale şi număr redus de mandate pentru Diaspora la parlamentare, 5 în loc de 46, care prin încălcarea legii privind norma de reprezentare schimbă ponderea majorităţilor care decid în Parlament, dezinformarea şi blocarea informării alegătorilor privind datoriile la stat şi condamnările penale ale candidaţilor, coruperea alegătorilor prin acordarea de bunuri şi avantaje pentru votul lor etc.

Boicotarea sistemului electoral întruneşte majoritatea condiţiilor politice necesare, dar nu este îmbrăţişată de o coaliţie de partide anti - sistem (există?) care acum legitimează actualul sistem electoral profund viciat. Furtul electoral va legitima şi genera restul tipurilor de furt din societate, care vor perpetua sărăcia cetăţenilor şi subdezvoltarea ţării prin corupţia din partide şi din stat, având ca ţintă bugetul de stat şi banii privaţi ai cetăţenilor, prin legi scrise de către şi pentru corupţi, prin administraţie păguboasă, prin impozite şi taxe prohibitive", a declarat Valeriu Todiraşcu.

În opinia senatorului, partidele noi, cele declarate anti - sistem, trebuiau şi puteau stopa această legitimare a furtului electoral, dar au ales să-l legitimeze, fapt ce va duce la propriul lor eşec în alegerile locale şi care se va răsfrânge şi asupra rezultatului lor în alegerile parlamentare.

"Mulţumesc tuturor cetăţenilor implicaţi, dar în special celui mai eficient dintre ei, domnului Liviu Avram, pentru exemplul dat în lupta împotriva legitimării furtului electoral", a adăugat Valeriu Todiraşcu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne