După ani de procese, Regele Mihai îşi recuperează terenul luat de Guvernul Tăriceanu

Regele Mihai I
Regele Mihai I (wikipedia.org)

Printr-o simplă Hotărâre de Guvern, Regele Mihai a fost deposedat de 60.000 de metri pătraţi de teren din domeniul său de la Săvârşin. De ani de zile, Majestatea Sa îşi caută dreptatea în faţa justiţiei. Plimbat prin faţa mai multor instanţe, în final, regele a primit câştig de cauză din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a decis, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, că, în 2005, Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu a comis un abuz în cazul regelui, informează Adevărul.

Devenit proprietarul terenului în 1944, Regele Mihai a evidenţiat că Guvernul, fără să aibă niciun titlu valabil, a trecut terenul în proprietatea Statului în baza unei simple Hotărâri de Guvern care inventariază bunurile din patrimoniul public. De cinci ani de zile, Regele Mihai îşi caută dreptatea în instanţă.

Avocaţii Regelui le-au cerut magistraţilor să constate ilegalitatea punctului din Hotărârea de Guvern prin care terenul a fost trecut în proprietatea Statului. Dosarul său s-a plimbat în decursul a cinci ani pe mesele mai multor judecători - de la Judecătoria Lipova, la Tribunalul Arad, Curtea de Apel Timişoara şi Curtea Supremă, după care a ajuns din nou la Curtea de Apel Timişoara pentru rejudecare.

La Curtea de Apel Timişoara, judecătorii i-au dat câştig de cauză Regelui Mihai şi au anulat prevederile din respectiva hotărâre de Guvern, însă Guvernul nu s-a lăsat şi a făcut recurs la Curtea Supremă, invocând o serie de vicii de procedură. Magistraţii Curţii Supreme au pus acum punct acestei poveşti. Regelui i s-a făcut dreptate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne